„Minunile” chirurgului Bhupinder de la Spitalul Municipal Caransebeș, continuă!

operatie

Doctorul Singh Bhupinder, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, specialist în Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă este medicul care face minuni pentru bolnavii care ajung pe masa de operație cu o mână sau un picior sfărâmate. În această săptămână medicul de origine indiană a operat un pacient în vârstă de 47 de ani cu un traumatism provocat prin strivirea/smulgerea (lemn) la nivelul membrului superior stâng, cu amputația degetelor 1, 2 și 3 dar și defect de părți moi și cu expunerea oaselor metacarpiene 1, 2, 3, 4, 5.

1

Doctorul Singh a efectuat o intervenție de un real succes, printr-o tehnică rar efectuată de plasticieni. Acoperirea defectului s-a realizat printr-o procedură numită “plastie italiană”. Aceasta presupune ca lambourile cu vascularizație întâmplătoare sunt lambouri tegumentare pediculate care nu dispun de un pedicul vascular identificabil și care nu pot fi prelevate, pentru a supraviețui, decât dacă se respectă un raport lungime/lățime care să nu depășească 2/1. Nutriția acestor lambouri este asigurată deci prin vase cu orientare întâmplătoare care le abordează la nivelul pediculului.

23

În general pot fi utilizate la nivelul întregii suprafețe corporale, cu anumite particularități în funcție de zonă. Pacienții care ajung pe mâinile “de aur” ale chirurgului plastician, disperați și speriați că vor rămâne invalizi pe viață, pleacă acasă fericiți de rezultatele operațiilor efectuate de dr. Bhupinder. „Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș se poate lăuda cu medici de elită, de un înalt profesionalism și chiar în ciuda problemelor financiare actul medical este foarte bine practicat”, afirmă directorul Spitalului Municipal din Caransebeș, Mihaela Popovici.

De altfel, medicul Singh Bhupinder beneficiază de întreaga considerație și întregul suport al conducerii Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, directorul unității medicale, Mihaela Popovici considerând că spiritul novator și rezultatele dcotorului de origine indiană merită cu adevărat încurajate.

 

Sergiu TABAN

 

 

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Mariana

  Intradevar “mâini de aur”…
  Am trecut cu cineva drag prin mainile sale, si am plecat acasă foarte mulțumiți!

  Să-i dea Dumnezeu multă sănătate și putere de muncă!

  Raspunde
 2. Costel

  Un medic cum rar se poate întâlni.Sunt un pacient al domnului doctor și am rămas impresionat de felul cum se comportă și de ceea ce știe sa faca. Chiar “minuni” pe pământ.
  Felicitări și mult succes!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei