Minunile Consiliului Local Reșița în Săptămâna Mare! 3 ședințe de îndată într-o singură zi!

sptmare

În Săptămâna Mare, pentru adevărații credincioși minunile se pot produce aievea! Este cazul primarului Ioan Popa și al unora din consilierii locali reșițeni, pentru care minunile au reprezentat trei ședințe de îndată care s-au succedat una mai repede decât cealaltă, într-o singură zi!  Show-ul a început la o oră la care, în general, bugetarii își cam încheie socotelile prin birouri, va să zică ctrl-alt-delete, la ora 15:00. Ei bine, tocmai atunci când se vrea și chiar trebuie, nu se poate. În ședința de ora 15:00, cu o președintă de ședință, Luci Peia, mai sclipitoare ca niciodată, cvorumul pentru ședința de îndată e neconstituit, pe fondul non-combatului consilierilor PSD, agravat de jocul „la derută“ al lui Mutu de la PMP, a absenței motivate a Nadiei Potoceanu, de la Partidul Verde și a lui Dănuț Florea de la PNL, care joacă mai des în deplasare și dă mai mult pe la ordinare. Era vorba de ședințe. Rumoare și dezamăgire, dar liberalii, în frunte cu gladiatorul Ioan, decid că nu e totul pierdut și-ar putea să mai încerce odată, căci credința cere sacrificiu, doar e Săptămâna Patimilor!

A urmat o nouă convocare-provocare într-o ședință de îndată programată la ora 19:00, consilierul Mutu asigurându-l telefonic pe primarul Popa de prezența domniei sale. Și de data asta vine pe omenie…

În fapt, ședința de îndată de astăzi, spre deosebire de situațiile întâlnite în trecut, în care, între punctele aruncate pe repede înainte în mapa consilierilor, erau dosite și alte proiecte neclare, „mici“ interese obscure – o concesiune, o vânzare, o cedare, și alte jocuri de culise, chiar a fost una în beneficiul reșițenilor, fiind necesare o serie de clarificări solicitate de către ADR Vest cu privire la 4 proiecte depuse de Primăria Reșița în vederea obținerii de fonduri europene. Iar ADR Vest le-a cerut până mâine, 3 aprilie 2018! Vorbim de proiectele de hotărâre privind „Creșterea eficienței energetice pentru blocurile de locuințe – Centru Reșița“ pe străzile Horea, nr. 6A și 7A și „Înființare Centru Social Multifuncțional pentru persoane vârstnice în zona Govândari“ din Reșița. Alte două puncte făceau trimitere la schimbarea legislației cu privire la reorganizarea Serviciului Public de Asistență Socială în Direcție de Asistență Socială și aprobarea constituirii Colegiului Director pentru această Direcție.

Gluma serii: „În Săptămâna Patimilor, în sala asta ne mai salvează doar prezența Preasfințitului Lucian…Dolcu!“

După ce în ședința de la ora 19:00, problema cvorumului a fost stinsă, consilierii locali social-democrați Florin Feraru, Ionuț Matei și liderul lor de grup Mirel Sabo, alături de Viorel Mutu de la PMP, fiind prezenți, ședința s-a blocat din nou la punctul 3, dedicat înființării Centrului Social Multifuncțional pentru persoane vârstnice din Govândari. Abținerea consilierilor social-democrați și a consilierului Mutu, a făcut ca proiectul să cadă, cele 9 voturi liberale și unul din partea verzilor neasigurând aprobarea lui. Consilierul PMP, Viorel Mutu, avea să recunoască faptul că s-a abținut de la vot pentru că valoarea de aproape 2 milioane de lei a proiectului i s-a părut mare, înțelegând ulterior că este vorba de un proiect finanțat din bani europeni, prin programul Interreg IPA CBC România – Serbia.

Siderat de rezultatul votului, primarul Popa și-a pus mâinile în cap, o imagine exhaustivă a neputinței, în propria-mi opinie, care face cât o mie de alte completări pe care le-ar putea avea până și un ziarist premiat cu Pulitzer-ul pentru jurnalism. S-a decis convocarea unei alte ședințe, grație secretarului Lucian Bucur care a apăsat pe butonul turbo, mai îndată decât primele două ședințe, în doar câteva minute fiind repus pe masa de lucru a celor 14 consilieri proiectul  de hotărâre privind înființarea Centrului Social Multifuncțional pentru persoane vârstnice în zona Govândari. De această dată, proiectul a trecut cu o majoritate covârșitoare, grație (cel mai probabil) și unei discuții lămuritoare, premergătoare intrării în sala de ședințe, purtate între viceprimarul Duruț și colegul său de partid și lider al grupului PSD în Consiliul Local, Mirel Sabo.

bucur

Consilierul Sabo, cu trimitere la primarul Reșiței, care i-ar fi catalogat pe consilierii sociali-democrați drept „gunoaie pesediste“: „Atunci când îl va arde mai tare, îl vom lăsa cu „curu-n baltă“!

Desigur, ar mai fi de remarcat câteva explicații plastice oferite pentru absentarea liderului de grup PSD, Mirel Sabo, de la ședința de îndată de la ora 15:00, idei  „generoase“care îl vizau pe primarul Ioan Popa, dar ținând cont că am intrat în Săptămâna Patimilor… le lăsăm pe altă dată.

Să fim mai buni, zic!

Sergiu TABAN

Stiri similare

2 Comentarii

 1. dan

  nu pe primar il lasati cu curu-n balta ci pe toata suflarea din oras….dar asa este la noi se merge pe razbunare indiferent de partid..de aia am ajuns din localitate sat sau hai sa zicem comuna….ca tot se muta din govandari in centru tot ce era frumos aici….activitati…si alte cele….doriti ca govandarul sa ajunga un fel de tabara de refugiati ?

  Raspunde
 2. zero

  Domnul consilier Mirel Sabo are perfectă dreptate să se simtă jignit.
  Dar, la iuţeală de mână şi cu nebăgare de seamă, poate că nu ştie că popa tăiţeilor a desfiinţat recent atât separarea puterilor în stat dar şi autoritatea Consiliul Local (deliberativul teoretic):
  la pct.15 din ordinea de zi (de noapte?) apare un HCL(R) de prin 27.03.2018 (nr.100?) prin care (contrar legii), deliberativul Reşiţean ar ceda executivului (primar)… cam totul: prin mandat cu drept de reprezentare în justiţie.
  Mai rău decât pe vremea lui Ceauşescu.
  Şi iată că astfel îl “doare la pedală” inclusiv de prefect, căruia i se şi comunică (chipurile) hotărârea ilegală.
  Aşa că ce să mai conteze consilierii dacă nu mai contează nici legea administraţiei publice şi nici prefectul = “gunoaie pesediste”.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei