Misiune grea pentru reşiţeni în sezonul 2020 – 2021 al Ligii Zimbrilor!

modelmic

În cadrul Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal, şedinţă care a avut loc marţi, 9 iunie, a fost aprobat Regulamentul de desfăşurare a Ligii Zimbrilor pentru sezonul 2020 – 2021. Se vor păstra cele trei faze de desfăşurare ale campionatului, sezon regulat, play-off şi play-out, doar că ultima etapă, cea a play-out-ului, va avea opt echipe (locurile 9 -16).

Începutul campionatului este prevăzut pentru data de 19 august, sezonul regulat urmând să se încheie pe 17 aprilie.

Pentru play-off, echipele clasate pe primele opt locuri vor fi împărţite în două serii a câte patru echipe, fiecare competitoare plecând la drum cu un anumit număr de puncte: echipele de pe locurile 1 şi 2, câte 4 puncte, cele de pe locurile 3 şi 4, 2 puncte, cele de pe locurile 5 şi 6, câte 2 puncte, iar cele de pe locurile 7 şi 8, zero puncte. Meciurile se vor disputa, într-o primă fază, după sistemul „fiecare cu fiecare”, după care, echipele clasate pe primele locuri în grupe vor disputa finala mare, cele de locurile 2 – finala mică, respectiv meciurile de clasament, pentru locurile 5 – 8, după sistemul „cel mai bun din trei jocuri”.Play-off-ul se va desfăşura în perioada 24 aprilie  – 6 iunie 2021.

Similar, în play-out echipele vor pleca cu un anumit număr de puncte, având în vedere locul ocupat după sezonul regulat: începând cu echipa de pe locul 9 – cu 7 puncte, până la echipa de pe locul 16 – cu zero puncte.

Echipele clasate pe ultimile patru locuri (13, 14, 15 şi 16) vor retrograda direct în Divizia A, pentru ca în sezonul următor, 2021 – 2022, să se revină la formatul cu 14 echipe în Liga Zimbrilor. De asemenea, echipele clasate pe locurile 11 şi 12 vor disputa meciuri de baraj cu echipele clasate pe locurile 3 şi 4 la turneul final al Diviziei A.

Play-out-ul se va desfăşura între 24 aprilie – 16 iunie 2021, iar între 24 – 27 iunie 2021 se vor desfăşura meciurile de baraj.

Astfel, pe reşiţeni îi aşteaptă un program infernal: 30 de etape din sezonul regulat, fără a mai pune la socoteală meciurile din Cupa României, respectiv încă 14 etape dacă intrăm în play-out. Mult succes echipei noastre în noul sezon al Ligii Zimbrilor!

 

 Miruna MIHANCEA

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei