Mocioalcă: „Cărășenii nu se lasă cumpărați de Romeo Dunca și nici speriați de ministrul Marcel Vela!“

modelmic

Secretarul general al PRO România, Ion Mocioalcă a dat semnalul reîntregirii Stângii de pe eșichierul politic românesc, în cadrul conferinței de la Reșița la care au fost prezenți liderul PRO România Victor Ponta, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu și candidatul pentru funcția de primar al municipiului Reșița, senatorul Ionuț Narcis Chisăliță.

Trebuie remarcat că este prima apariție publică a deputatului Ion Mocioalcă în această campanie electorală dedicate alegerilor locale și chiar dacă a avut un discurs extrem de scurt, acesta a fost unul pilduitor, în care liderul Alianței PRO Caraș-Severin a vorbit despre necesitatea întăririi polului de Stânga, cu trimitere la istoria înființării unei alte alianțe, este vorba de USL.

Mocioalcă a rememorat momentele  de la finalul anului 2011, atunci când împreună cu Victor Ponta, Crin Antonescu și Sorin Frunzăverde, aflați în incinta uzinei UCM Reșița au creat premisele viitoarei alianțe a Uniunii Social Liberale, celebra USL, cea care a reușit să învingă monopolul de putere deținut până atunci de Traian Băsescu și PD-L.

„S-a confirmat că USL-ul a fost o alianță de succes pentru că a fost o guvernare de succes. După 20 de ani de politichie pe Dâmbovița cred în două lucruri: 1.în prietenie și 2. în alianțe politice. Pentru că sunt două lucruri extrem de greu de realizat iar alianțele pot fi realizate doar de către oameni politici foarte puternici. Exemplul de atunci al Alianței USL aș fi vrut să-l punem și acum în practică la nivel național, dar n-am putut decât pe alocuri. Dar pentru că a intervenit factorul prieteniei, această alianță PRO România – PSD s-a realizat la Reșița, îi mulțumesc pe această cale lui Victor Ponta pentru că acceptat acest lucru și lui Sorin Grindeanu pentru implicarea cu toată energia și influența pe care o are în PSD, în această perioadă. Cred cu tărie că această Alianță PRO Caraș-Severin este formula câștigătoare în alegerile din Caraș-Severin. Iar asta și datorită faptului că avem un candidat credibil!

Așa cum îl cunosc de foarte mulți ani, pot afirma că Silviu Hurduzeu nu este omul care să tragă țepe, nu este omul interesului, nu este omul care să-și îngroașe conturile personale din politică. De aceea nu cred că la aceste alegeri cetățenii din Caraș pot fi cumpărați de un candidat ca și Romeo Dunca sau pot fi intimidați de un ministru de interne ca Marcel Vela. Chiar dacă Marcel Vela are la dispoziție un aparat , să zicem, de represiune, chiar dacă Poliția nu ar trebui să fie un astfel de aparat în momentul de față și chiar dacă pe alocuri și în anumite momente au existat încercări de intimidare în Caraș-Severin în ultima perioadă. “ a ținut să transmită deputatul Ion Mocioalcă.

Totodată, secretarul general al PRO România, Ion Mocioalcă a ținut să aprecieze declarația prim-vicepreședintelui Sorin Grindeanu care s-a constituit într-un lobby la adresa unei alianțe PSD – PRO: „Dacă acest exemplu al alianței de la Caraș-Severin s-ar multiplica, ar fi foarte bine. M-a bucurat poziția de dată recentă prin care Sorin Grindeanu a spus că nu exclude o alianță cu PRO România. Că se va face, că nu se va face, noi vom merge cu o Stângă Unită sau o Stângă divizată în următoarele alegeri și ne vom prezenta în fața dumneavoastră să ne justificăm proiectele politice și cele economice pe care le avem față de România și față de Caraș-Severin“, a încheiat secretarul general al PRO România, Ion Mocioalcă.

Lorena Poenaru

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

  1. DuaLipa

    Dar poate se lasă cumpărați de un candidat cercetat în mai multe dosare penale? Ah, credeam că știți – e vorba de dl acela… Chisăliță… și mai cum?

    Raspunde
  2. Pingback: Cărășenii votează Alianța #ProCarașSeverin | OFPRO România Caraș-Severin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei