„În mod sigur se vor derula contracte cu UCM Reşiţa”, dă asigurări ministrul Energiei, Toma Petcu!

modelmic

UCM Reșița ar putea beneficia pe viitor de un număr crescut de comenzi, dau asigurări atât noua conducere a companiei Hidroelectrica, cât și ministrul Energiei, Toma Petcu. Vestea bună vine la doar câteva luni după ce conducerea UCM Reșița a reușit semnarea unui contract în valoare de 2 milioane de euro pentru reabilitarea unor unități de pompare apă în județul Constanța.

UCM Reşiţa a fost și în trecut principalul furnizor de echipamente şi de servicii de mentenanţă pentru Hidroelectrica, iar comenzile către uzina reșițeană ar putea crește în perioada următoare. Totul depinde însă, coform declarațiilor ministrului Petcu, de  relansarea activității Hidroserv-ului, o filială a Hidroelectrica, care se ocupă de întreţinerea şi mentenanţa grupurilor hidroenergetice și care a intrat anul trecut în procedură de reorganizare judiciară.

„Am dat mandat noului directorat şi noului preşedinte al directoratului să-mi prezinte toate posibilităţile de relansare a activităţii, astfel încât, pentru că e condiţionalitate, dacă activitatea, nu neapărat a companiei Hidroelectrica, ci mai mult a Hidroserv, va fi relansată şi vor începe lucrările de mentenanţă şi de retehnologizare de care le-am tot spus, în mod sigur se vor derula contracte cu UCM Reşiţa. Este un interes şi pentru noi.

Vom avea o întâlnire cu reprezentanţii UCMR, după ce ne vom stabili priorităţile pe acest an şi după ce vom dezvolta ce parte din contract va fi executată, inclusiv cu UCM Reşiţa. Există, din păcate, o problemă mai veche şi va trebui să vedem ce va decide instanţa, fiind în insolvenţă Hidroserv. Este vorba de 20 milioane lei, care nu ştim cum vor fi plătiţi şi care va fi decizia instanţei, dacă vor fi acceptaţi la masa credală sau nu’, a declarat, pentru AGERPRES, ministru Toma Petcu.

La rândul său, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea a afirmat că este posibil ca numărul comenzilor către UCM Reşiţa să crească.

„UCMR sunt partenerii noştri tradiţionali, iar mare parte din echipamentele Hidroelectrica sunt de aici. Sigur, ne îngrijorează situaţia financiară de la UCMR, dar, în acelaşi timp, pot să vă spun că relaţiile noastre contractuale merg înainte, chiar şi pe investiţiile în curs. Avem echipamente şi comandăm echipamente de la UCMR. În funcţie de anumite decizii pe care le vom lua faţă de obiective de investiţii sistate temporar, care, sigur, trebuie să îşi demonstreze viabilitatea economică, în această situaţie, probabil, comenzile Hidroelectrica spre Reşiţa vor creşte”, a precizat Badea.

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Despa Gheorghe

    Nu inteleg de ce dureaza atata . . . . . . In orice caz,vreau sa afirm caci cu oamenii pe care ii mai avem inca ,fie la nivel de conducere ,fie la nivel de executie,noi ,U.C.M.R.-ul putem face fata la orice comanda de T.H. -fie R.K,fie produse noi. Sa si “”intre”” odata in “”atributiuni”” noile conduceri (.Hidroelectrica,Minister. . . )

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei