500 de milioane de lei pentru modernizarea rețelei de apă din județ

modernizarea rețelei de apă

Societatea Aquacaraș a demarat procedurile legale pentru modernizarea rețelei de apă din județ.

Lucrările la rețeaua de apă din cele două municipii, Reșița și Caransebeș, și sașe orașe, Anina, Băile Herculane, Bocșa, Moldova Nouă, Oravița și Oțelu Roșu sunt în plină desfășurare după ce Aquacaraș a predat amplasamentele către constructori.

Proiectul prevede reabilitarea sau construirea de staţii de tratare a apei potabile, reabilitarea/construirea de staţii de epurare a apelor uzate şi reabilitarea și extinderea reţelelor de apă şi canalizare menajeră în toate oraşele judeţului și este finanțat din Fondurile de Coeziune, prin POS Mediu.

La Reșița, pe străzile N. Titulescu, N. Bălcescu, Vulturilor, Ion Vidu, Râului, Miniş, Câlnicului și Panseluţei se lucrează deja la rețeaua de apă, în timp ce străzile Başovăţ, Golului, Vântului, Vârfului, Vulturilor, Berzavei, Comarnic, Topliţa, Câlnicului, Râului, Izvor, Vălişoara, Nergăniţa, Bistra , Ciprian Porumbescu şi C1 se află în plin proces de modernizare a rețelei de canalizare. De asemenea, se mai află în lucru reabilitarea rezervorului din Lunca Bârzavei şi construirea unui rezervor în Poiana Golului. „Pentru Municipiul Reşiţa, prin proiect, este prevăzută reabilitarea reţelei de apă pentru un număr de 32 de străzi însumând un număr de 14,914 km; pentru extindere, 32 de străzi însumând un număr de 16,065 km; pentru reabilitare reţea canalizare menajeră un număr de 6 străzi însumând un număr de 1,183 km şi pentru extindere reţea de canalizare menajeră un număr de 118 străzi însumând un număr de 46,392 km”, a precizat Adriana Almăjan, din partea Aquacaraș.

Valoarea totală a proiectului este de 492.847.686 lei (fără TVA) din care 55.500.000 lei sunt alocaţi investiţiilor în municipiul Reşiţa.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. ion

    IARASI SE LAUDA STEPANESCU CU REALIZARILE ALTORA. PARDON!!!!!!!!!!!! PROMITE DE 6 ANI CA BAGA PRIMARIA APA IN MONIOM, CUPTOARE, SECU, DOMAN……………….. OARE IAR EXPLODA CAPUL DACA NESIMTIREA AR DUREA????????????????

    Raspunde
  2. Gheorghe

    Ion, mai consulta legislatia in domeniu si ai sa vezi ca apa nu se ”baga” peste noapte, oricat de mult s-ar dori. Pentru asta se intocmesc proiecte, care trebuie avizate si aprobate de foruri superioare, trebuie obtinuta finantarea, apoi se organizeaza licitatii pentru lucrari etc., un intreg proces de lunga durata. Iar proiectele de alimentare cu apa a cartierelor Doman, Moniom, Cuptoare si Secu au fost depuse spre avizare.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei