„Moldova Nouă continuă să se dezvolte în pofida piedicilor puse de liberali“, afirmă Adi Torma

a

La Moldova Nouă nu există primar, viceprimar și nici Consiliu Local. Întreaga activitate a administrației locale este coordonată provizoriu de secretarul Primăriei care, timp de două săptămâni, a fost și el tras pe dreapta de o infecție cu noul coronavirus. În pofida acestor piedici, activitatea continuă. Se lucrează la asfaltarea a trei zone din oraș, conform unui program stabilit cu executantul lucrărilor, firma Strabag,  care a adus deja o serie de utilaje necesare turnării stratului de asfalt conform programului stabilit cu administrația locală.

aa

În paralel au loc negocieri pentru crearea de noi locuri de muncă. După cum ne-a declarat Adrian Torma, primarul ales de locuitori, dar nevalidat încă din cauza contestațiilor depuse la Biroul Electoral Central, a căror soluționare se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție, este preconizată deschiderea unei fabrici de mobilă în orașul de la Dunăre:

La sfârșitul săptămânii trecute un investitor din China, care caută să găsească o locație în România pentru producția de mobilier pentru marii retail-eri din Europa, s-a întâlnit cu un grup de salariați din fost firmă Delphi, pentru a afla de la aceștia ce își doresc, cum văd ei o posibilă colaborare într-un alt domeniu de activitate. Aceștia au fost plăcut surprinși de nivelul de pregătire al foștilor salariați, de atitudinea lor și de felul în care aceștia văd o viitoare colaborare cu firma chineză.  Investitorul a mai avut o întrevedere pe acest domeniu și în zona Deva, nefinalizată însă. Acum discuțiile se vor purta cu reprezentanții firmei Delphi, iar dacă vor cumpăra hala pe care aceștia din urmă o dețin, activitatea productivă la Moldova Nouă ar putea începe în vara anului viitor. Un posibil răspuns ar trebui să se obțină în doar câteva săptămâni“ – a mai precizat primarul ales al orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei