Moldova Nouă, după ploaie şi grindină, ca după bombardament!

modelmic

Meteorologii anunţaseră ploi consistente şi vreme nefavorabilă pentru zona de sud-vest a ţării, dar nimeni nu avea să bănuiască ce se va petrece în oraşul de la malul Dunării. O ploaie serioasă şi-a transformat precipitaţiile în grindină, una care a lovit fără milă gospodăriile şi cartierele oraşului.

Imaginile surprinse şi filmările realizate la faţa locului de colaboratorii Reper 24 relevă şi o altă faţă a lucrurilor. Una tristă din perspectivă administrativă a oraşului condus de cel care se împăunează cu titlul de ,,primarul cel mai activ din România”, un titlu care te face să râzi instantaneu odată ce eşti conectat la realităţile din teren.

Parcurile copiilor au devenit plutitoare şi accesibile doar cu barca, acoperişuri căzute sub bătaia nemiloasă a gheţii, mocirla de pe străzi intrată în gospodăriile cetăţenilor, băncuţele de la marginea caselor afundate în pământ, iar asta pentru că acestea sunt aşezate efectiv pe pământ, neavând un soclu stabil cimentat.

Oamenii sunt speriaţi că un alt val de ploi le-ar putea afecta structurile caselor şi că acoperişurile ar putea ceda definitiv de această dată.

După cum ne-au transmis o seamă de cetăţeni din Moldova Nouă, imaginea este una mai mult decât dezolantă ca urmare a ropotelor de grindină care s-au abătut asupra oraşului şi-aşa năpăstuit şi lipsit de o perspectivă luminoasă. Moldova Nouă păstorită de Matei Lupu arată ca o Veneţie, dar una tristă şi mocirloasă, departe de oraşul cântat de Vivaldi, unde civilizaţia şi-a lăsat o vie amprentă.

 

Vă reamintim că în continuare în Banat se vor produce averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină ce se vor semnala în toată ţara, cel puţin până marţi dimineaţă, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. În această noapte, de duminică spre luni (24/25 mai), în Banat, Oltenia, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei şi în zonele montane aferente vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157651050267913″]

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

9 Comentarii

  1. fotia madalin

   Dupa mintea lor incuiata primaru este de vina ca ploua la moldova noua :))) ar trebui sa ia masuri si sa alunge nori :)))

  2. fotia madalin

   Si desigur cei de pnl moldova noua au trimis filmarea :)) uni dintre noi cunostem locatia de unde sa filmat :)))

 1. Nea Titi

  Este praf Moldova Noua, mai rău decât in primul mandat al lui Lupu. Se lauda cu tot ce nu are nicio legătura cu el, Delphi, canalizare, apa curenta. Macei, rețeaua pluvială chiar e a ta, administratore. Si e praf. Te așteptam la beciul domnesc! Știi tu di ce

  Raspunde
 2. dalibor

  Cu focul si cu apa nu te pui … pai acu a fost Novi Sad sub apa, Golubac , Veliko Gradiste…si vezi Doamne acu primaru e de vina ca nu Moldova Noua e in spate cu 100 de ani , ci toata Romania…dar suntem stat membru UE…Rusine in primu rand noua ca cetatetni , suntem toti la fel .

  Raspunde
  1. Achim

   Mentalitate de comunist “suntem toți la fel”. Eu nu consider ca sunt ca tine “BA”. Nu suntem absurzi sa spunem “Din cauza lu lupu a plouat”.. dar putem afirma răspicat “din cauza lu lupu s-a înfundat canalizarea”. E în administrarea ta sau a lui? La fiecare ploaie mai mare hop îți intra apa în casa. Nu e normal. Am toată compasiunea pentru sârbi și pentru faptul ca sunt și ei sub apa.. dar eu nu acolo plătesc “apa și canalizarea” ci în Moldova Noua.

 3. ghita

  Moldova Noua nu are administratie ca lumea, nu a avut niciodata, defapt toata Romania e la fel, toti fura, un exemplu: cand si-a facut domnul Lupu casa la Dunare, a cerut sa se faca gardul acela de beton ce impresoara Orasul Nou, iar firma care a facut gardul i-a livrat materiale pentru casa, oricine ajunge la putere isi faciliteaza si ptr el ceva ca vorba aceea umbli cu miere si nu te lingi pe degete?, intr-un cuvant e nevoie de o schimbare in administratie si in modul de gandire al romanului

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei