Moș Crăciun și-a adus aminte și în acest an de copiii mai puțin norocoși!

Moș Crăciun Romul Ladea

Ajunsă la cea de-a IV-a ediție, acțiunea caritabilă „Moș Crăciun dăruiește!”, eveniment organizat de Școala Gimazială „Romul Ladea” din Oravița, a adus zâmbetele pe buzele și  în sufletele a nouăsprezece elevi proveniți din familii dezavantajate, dar care frecventează cursurile și au rezultate bune la învățătură.

Sala de Sport a Școlii Gimnaziale „Romul Ladea” din Oravița a fost, joi, gazda celei de-a IV-a ediții a evenimentului caritabil „Moș Crăciun dăruiește!”. Pe lângă scopul caritabil al evenimentului, elevii celei mai prestigioase instituții gimnaziale de învățământ din Valea Carașului învață încă de la cea mai fragedă vârstă despre sentimentul de a dărui, de a fi solidar și de a-ți păsa de cei pentru care soarta nu a fost atât de darnică.

Acțiunea de caritate vizează sensibilizarea elevilor, a părinților/tutorilor legali, a cadrelor didactice, dar și a întregii comunități, cu privire la situația mai deosebită în care se află unii elevi ai școlii noastre, copii ce provin din familii cu dificultăți financiare, propunându-ne, în fiecare an, de Sărbători, pe lângă ajutorarea elevilor cu probleme, și dezvoltarea abilităților elevilor de a se solidariza pentru o cauză nobilă, pe bază de voluntariat, antreprenoriat, coeziune, angajament, altruism și responsabilitate.”, a declarat directorul instituției de învățământ, profesor Marțian Flavius Lepa.

spectacol caaritabil

Astfel de acțiuni au avut succes în fiecare an, timp de patru ani, de când se desfășoară astfel de activități caritabile, anul trecut, un număr de 12 elevi  beneficiind de sprijinul oferit de colegii lor. Și anul acesta, din suma donată, pentru 19 elevi,  Sărbătorile de Crăciun vor fi un pic mai fericite, datorită implicării cadrelor didactice, părinților și elevilor de la Romul Ladea.

Am reușit să adunăm suma de 2 400, bani ce vor ajunge la 19 elevi ai școlii noastre. De asemenea, acești elevi vor beneficia și de câte o pungă de la Moș Crăciun. Sperăm ca prin acest gest să aducem acestor copii un gram de bucurie în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Vreau să mulțumesc pe acestă cale colectivului de cadre didactice al școlii noastre, părinților și elevilor și să le urez tuturor «Sărbători fericite!»”, a fost mesajul managerului de la Romul Ladea, Marțian Flavius Lepa.

lepa si coada

Cei prezenți s-au putut bucura și de un spectacol artistic oferit de Corul „Armonia”, coordonat de profesor Rodica Ogrin, Ansamblul de cântece și dansuri „Mlădițe orăvițene” și Ansamblul de cântece și dansuri „Orăvițana”, ambele coordonate de coregraful Iancu Lepa.

 

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei