Munca patriotică a capilor de la Interne

modelmic

Ministresa Internelor anunţă cu mare pompă scoaterea la concurs a unui nr. de 2880 de funcţii pentru poliţişti şi îndeamnă tinerii absolvenţi de liceu să îmbrăţişeze meseria de poliţist. Cam tardivă acţiunea ministrului Internelor, atâta timp cât de câţiva ani, periodic, în Ministerul de Interne se face suspect de repede curăţenie. Astfel, prin 2006, probabil vă aduceţi aminte, doamna ministru, în guvernarea Boc, au fost daţi afară poliţiştii, pe criterii numai de Piticul Atomic ştiute. În 2016, odată cu noua lege, au plecat din sistem mii de poliţişti cu experienţă. De asemenea este ştiut că după 2000 , odată cu multe salarii compensatorii, au mai plecat poliţiştii pe capete….

Ce să înţeleagă românul din amalgamul ăsta de măsuri, care mai de care ineficiente? Spun ineficiente întrucât, de fiecare dată, aceste măsuri au fost luate de incompetenţi care habar nu au cu ce se mănâncă sistemul de Ordine Publică, de politicieni coborâţi din pom şi ajunşi în Parlament. Niciodată însă, nu s-a umblat la cauză. Mai mult, de câţiva ani au găsit aleșii noştri o gogoriţă cu înfiinţarea Poliţiei Locale, Gardieni Publici, Comunitari sau cum dracului li s-a mai spus, gogoriţă care a dus efectiv la slăbirea sistemului în sine. Sau poate că tocmai acest lucru s-a urmărit….

Şi acum doreşte doamna ministru să arunce în luptă tineri care de abia au terminat liceul! Păi, doamna ministru, flăcăii ăştia sunt carne de tun! În lipsa unei pregătiri specifice adecvate, în absenţa unei legi care într-adevăr să apere poliţistul şi să îi confere mai multe drepturi, că de obligaţii era sătul, nu faceţi decât să împingeţi în bătaia puştii tineri care, până la urmă, sunt bine intenţionaţi, dar precar pregătiţi….. poate că dvs., doamna ministru , nu cunoaşteţi faptul că un poliţist de judiciar, de exemplu, într-un municipiu cu vreo sută de mii de suflete, îl formezi în aproximativ 5-10 ani, asta dacă mai are de la cine să înveţe meserie… Şi vă garantez eu că din manuale, coduri, legi şi statute,înveţi ABC-ul muncii de Poliţie, restul se învaţă în stradă sau se „fură” de la poliţiştii cu experienţă. Şi cum din cei cu experienţă au cam plecat…..

O altă gogoriţă actuală este pensionarea generalilor şi chestorilor care se călcau efectiv pe picioare în IGPR şi MAI, pensionari de lux şi beneficiari adevăraţi de pensii speciale !…. Asta între timp ce poliţistul de la Ordine Publică, de la Judiciar sau de la Arest, lua ce rămânea , iar ce rămânea se chema pensie militară, doamna ministru,aia specială era apanajul chestorului de poliţie uns chestor pe la 30 de primăveri, nu alta….. Şi acum v-aţi pus din nou paie în cap când aţi oprit creşterea pensiilor poliţiştilor, da e corect, tăiaţi din pensiile chestorilor ăia băşinoşi, aveţi de unde, tăiaţi-i, doamna ministru, pensia chestorului Gheorghe Turda, cântăreţul poliţist, am mai spus, din pensia „artistului” poliţist puteţi da câteva salarii tinerilor ce vor veni… Sau vă este teamă că vă loviţi la ceas ?….. Desfiinţaţi, doamna ministru, Corpul ăla de Control Intern, poliţiştii s-au cam săturat de inepţiile unor capi de la IGPR şi trimiteţi flăcăii de la Control Intern, prin rotaţie, pe la Judiciar, pe la Ordine Publică, aşa, câte doi-trei ani, să vedeţi ce li se schimbă optica după ce dau nas în nas cu vreun troglodit în stradă, care violent fiind, controlează poliţistul pe la carii !….. Dacă mai doriţi sfaturi sau alte exemple, vă sfătuiesc să mergeţi în stradă, acolo în praf, unde poliţistul se descurcă cum poate…..

Vă pup brusc !

Adi NICA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei