Murgu reacționează la acuzațiile lui Chisăliță: „Sunt nefondate şi făcute cu un evident scop politic”

modelmic

Acuzațiile de incompetență aruncate de senatorul Ionuț Chisălită la adresa managerului Spitalului Județean de Urgență din Reșița nu au rămas fără răspuns. După ce Chisăliță l-a numit ironic «mana-zer» și l-a acuzat de proasta situație financiară a spitalului, Murgu a trimis un punct de vedere stufos în care îl numește pe senator – „domnul ştie tot” și în care enumeră o parte din lucrurile pe care le-a realizat de când a preluat conducerea SJUR.

Citesc, din nou, cu mare surprindere, scrierile unui domn senator Chisăliţă care, fabulând cu o desăvârşită graţie, ne povestea, cu ceva timp în urmă, că românii trăiesc atât de bine încât îşi cumpără  autoturisme fără număr încât blochează străzile din România….”, își începe ironic Murgu expozeul.

Managerul SJUR explică de ce au fost tăiate sporurile angajaților spitalului – pentru că așa cerea legea – și arată nedumerit de faptul că senatorul cărășean nu cunoaște acest aspect.

„Sunt, de asemenea, foarte surprins că acest domn «ştie tot» nu vrea să ţină cont de fapte certe şi indubitabile. Mai concret, că bugetul pentru medicamente al Spitalului Judeţean a crescut, odată cu venirea mea, cu aproximativ 30%, tocmai pentru ca bolnavii să nu mai fie nevoiţi să-şi cumpere medicamente.

Probabil că domnul «ştie tot», ignorând evidenţa faptelor, nu a vrut să vadă că, odată cu venirea mea, interioarele spitalului au fost reabilitate, zugrăvite, vopsite, au fost aduse paturi şi mobilier (aproape 110 paturi electrice, 70 de frigidere etc), iar prin colaborarea cu câteva ONG-uri, unitatea a fost dotată cu o serie de echipamente medicale performante (ecograf, defibrilatoare, electrocardiograf fetal, pulsoximetru etc) .

Pe parcursul mandatului meu am desfiinţat toate chiriile pentru aparatele aflate în folosinţa spitalului, în acest moment toate fiind date în folosinţă cu titlu gratuit.

Domnul «ştie tot», negând din nou faptele, se face că nu cunoaşte că, prin donaţii, am adus, printre altele, o cantitate impresionantă de lemne de foc, tocmai pentru a face economii care au fost dirijate,ulterior, pentru achiziţia de medicamente.

Cu siguranţă, domnul «ştie tot» nu cunoaşte nici că veniturile proprii ale spitalului au crescut odatăcu venirea mea, de la  27%  la 47% , din total venituri spital.

Probabil că domnul senator nu a vrut să audă că, în ultimul timp, au fost înfiinţate patru noi ambulatorii în cadrul unor secţii, tocmai pentru ca bolnavii să poată beneficia de o calitate mai bună a serviciilor medicale şi pentru a creşte veniturile.

Domnul «ştie tot», ignorând toate faptele, nu doreşte să ştie că Spitalul Judeţean tocmai a semnat un nou contract de sponsorizare cu un mare producător de vopseluri din Timişoara, pentru a începe reabilitarea secţiei ATI şi a tuturor sălilor de operaţie”, susține Waldemar Murgu.

 

Citește și Spitalul Județean din Reșița, pe primul loc în topul datoriilor! Chisăliță îl acuză pe Murgu de incompetență și aroganță!

 

Managerul SJUR mai precizează că a majorat chiriile pentru toţi agenţii economici ce funcţionează în incinta spitalului, care erau mai mult decât simbolice, cu circa 200%, iar pentru cabinetele cărora spitalul furnizează utilităţi, cu aproape 500%, toți banii obținuți fiind redirecţionaţi pentru achiziţia de medicamente şi alte cheltuieli curente. De asemenea, au fost renegociate toate contractele cu furnizorii de servicii, medicamente/materiale şi reactivi, iar economiile realizate au fost de aproximativ 15%. În plus, au fost demarate procedurile pentru înfiinţarea unei secţii de traumatologie, ce va putea interveni în situaţii critice şi va putea salva vieţi, informează Waldemar Murgu.

Cu privire la acordarea voucherelor de vacanţă, de care face vorbire stimabilul senator, îl informez, cu deosebit respect, că acestea pot fi acordate până la data de 31.12.2019, deşi sunt convins că domnia sa, cu buna ştiinţă, a ignorat textul legii în favoare unui gest politic bine ţintit .

Îmi rămân în minte, totuşi, câteva întrebări care mă frământă :

 • oare aceste măsuri au deranjat anumite interese?
 • oare faptul că examenele desfăşurate în perioada mandatului meu au fost 100% corecte  ?
 • oare faptul că nu am fost un obedient a deranjat pe cineva?

În rest, îi doresc domnului senator multă sănătate, dar îl asigur că nu voi fi nici de acum înainte un obedient al domniei sale, iar criticile domniei sale mă fac să cred că fac exact ceea ce trebuie.

Mi-aş fi dorit  totuşi ca domnul senator, înainte să facă astfel de declaraţii, să fi consultat şi oameni competenţi, cum ar fi dl. Dr. Paul Purea, preşedintele Consiliului de Administraţie, pentru că astfel ar fi  reuşit să înţeleagă că afirmaţiile domniei sale sunt nefondate şi făcute cu un evident scop politic”, adaugă Murgu, care afirmă că nu va fi niciodată un executant politic al senatorului Chisăliță.

 

Karina TINCUL 

Stiri similare

4 Comentarii

 1. unu

  Probabil că domnul senator mai are vreun fin pe care sa-l puna director ca a umplut Resita cu fini si finele pe care le-a pus pe functii.

  Raspunde
 2. COSMIN L

  Pentru a reabilita o secție de ATI îți trebuie monitoare, apareate de rspirație asistată, echograf ………….. și multe altele, nu îți trebuie vopsele …. Apropo îți trebuie medici ……………

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei