Muzeul caransebeşean, colindat de sărbători

modelmic

Marți, 12 decembrie, de la ora 16, în Aula Musei Caransebesiensis a instituţiei de cultură din municipiu va avea loc spectacolul tradițional de colinde intitulat „Asta-i Sara!”, manifestare organizată de Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin și al Episcopiei Caransebeșului.

Pe scenă vor urca Corul Episcopiei Caransebeșului, coordonat de pr. prof. Gheorghe Tistu, Corul Seminarului Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeș, coordonat de pr. Petru Paica, Corul „Colibri” al Parohiei Orodoxe Sf. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, din Caransebeș, coordonat de prof. Maria Ponețchi, elevii Școlii de Artă și Meserii „Ion Românu” din Reșița, coordonați de Daniela Văcărescu, Corul Grădiniței P.P. 4 Caransebeș – coordonatori Maria Țuican și Simina Coșeriu, director Codruța Peia.

Scopul concertului este promovarea datinilor şi obiceiurilor, aşa cum sunt ele păstrate în vatra satului românesc.

Cosmin VLAD

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei