Muzica a revenit în centrul Reșiței! „A fost o inițiativă plecată din dorința de a face ceva după luni de pandemie”

popa centru

Centrul municipiului Reșița a fost sâmbătă seara gazda unui eveniment cultural și în același timp caritabil. După multe luni în care în zona centrală a capitalei Banatului Montan au fost la ordinea zilei  doar „sunetele” tipice unui șantier în lucru, aseară reșițenii au avut ocazia de a participa la un moment artistic unic, care a combinat ritmurile pop-rock cu muzica simfonică. Un eveniment inedit, cu totul diferit de concertele derulate de-a lungul anilor în centrul Reșiței, cu spectatori pe scaune, la distanța cerută de regulile în vigoare în această perioadă de pandemie, cu măști pe față și cu dezinfectantul la îndemână. Numărul de locuri a fost și el limitat, lucrările de modernizare a centrului încă nu finalizate sută la sută, dar per ansamblu un eveniment de care cu siguranță cei câteva sute de participanți care au reușit să obțină o rezervare, își vor aminti peste câțiva ani ca de unul din puținele sau chiar singurul concert la care au luat parte în epoca COVID-19.

Gazdă a evenimentului derulat pe o scenă amenajată în fața palatului administrativ din Reșița, a fost primarul Ioan Popa, care a reamintit că unul din principalele motive din spatele organizării concertului l-a reprezentat strângerea de fonduri pentru Clinica Nera:

„Am organizat acest eveniment împreună cu colegii mei de la comunicare din Primărie și cu o prietenă foarte bună, Oltea Zambori, căreia îi mulțumesc pentru toată munca din ultimele luni. A fost o inițiativă plecată din dorința de a face ceva după trei-patru luni de pandemie și are două componente această inițiativă, una emoțională și una rațională. Cea emoțională este legată de dorința noastră de a aduce artiști români să performeze aici, într-o combinație de pop-rock și filarmonică, astfel încât să îngemănăm cele două genuri muzicale și să putem să ne bucurăm de o performanță splendidă, zic eu.

Celălalt argument este legat de Clinica Nera, care se află într-un stagiu final la construcției. Este un proiect demarat în urmă cu peste 10 ani de profesorul Ion Chirilă, om născut în zona Banatului de munte și care a pornit inițiativa aceste clinici de oncologie. Este un spital cu cele mai moderne dotări și cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții, anul trecut s-au finalizat și capacitățile de cazare în patru clădiri distincte. Ce mai lipsește la Clinica Nera este un tunel care să unească unitatea de spital cu aceste capacități de cazare, astfel încât în timpul iernii pacienții să nu trebuiască să iasă afară din incintă”, a explicat primarul Reșiței, care i-a îndemnat pe cei prezenți, ca la finalizarea concertului să facă o donație pentru clinică, dând și el exemplul și donând o sumă de bani, pe care chiar fiica sa a introdu-o în urnă.

Peste 25 de artiști din Banat s-au dat mâna pentru realizarea concertului de la Reșița, un proiect muzical inedit, realizat pentru prima dată în România, care i-a reunit pe Implant pentru refuz – trupă de rock alternativ din Timișoara și Tymes Orchestra – orchestră independentă, coordonată de Tribul Artistic, formată din instrumentiști ai Operei Naționale Timișoara și ai Filarmonicii Banatul.

IMG_6120IMG_6119IMG_6116

IMG_6122IMG_6125IMG_6136IMG_6137IMG_6132IMG_6170IMG_6138IMG_6143

IMG_6167IMG_6178IMG_6177IMG_6210IMG_6206IMG_6201IMG_6199IMG_6194IMG_6192IMG_6190IMG_6187IMG_6186IMG_6180

IMG_6172IMG_6174

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei