„Nașul“ Felix a ajuns greu la „botezul“ microbuzelor bugetate de Vela!

modelmic

Directorul Transal Urbis din Caransebeș, Ovidiu Chimigeriu, a prezentat astăzi oficial cele două noi microbuze Mercedes, destinate transportului public local din municipiu. Autovehiculele de culoare galbenă beneficiază de 12 locuri pe scaune, 10 în picioare și un spațiu alocat persoanelor cu handicap, care vor putea urca în mijlocul de transport pe o rampă specială activată de șofer. Desigur, nu lipsesc dotări precum lumină led interioară, aerul condiționat și centuri de siguranță pentru pasageri, dat fiind că vorbim de microbuze care costă peste 55.000 de euro bucata, ale celui mai renumit producător german de autovehicule.

Pentru achiziționarea acestor mijloace de transport a fost alocat un buget încă din anul 2015, atunci când administrația locală era condusă de primarul Marcel Vela, însă din cauza unor litigii independente de voința aleșilor de atunci, caransebeșenii au fost nevoiți să mai aștepte până în 2018 pentru a beneficia de transportul cu „Merți“.   Ne amintim că vremelnicul conducător al Transal Urbis din prima jumătate a lui 2016, Ilia Vintilă, a fost demis pentru că nici la final de lună august, cele două microbuze nu ajunseseră la Caransebeș în baza contractului privind transportul public în comun, deoarece firma care ar fi trebuit să le aducă nu și-a respectat promisiunea, chiar dacă clauzele din contract trebuiau respectate. Chimigeriu are meritul că la mai puțin de doi ani, a descâlcit complicata situație și nu doar că de astăzi cele două microbuze operează în traficul urban, dar a luptat și a obligat pe calea instanței firma care ar fi trebuit să furnizeze Caransebeșului mijloacele de transport, la plata unor despăgubiri și daune interese de peste 1 miliard de lei vechi, către Primăria Caransebeș.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157696890061834″]

Despre modul în care a fost dus la îndeplinire acest proiect, directorul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, a declarat: Am reușit în instanță rezilierea contractului cu firma care nu a reușit să onoreze comanda celor două microbuze, recuperând și suma de 130.000 de lei, fiind vorba de penalități de întârziere și daune interese. Ulterior, am demarat caietul de sarcini pentru începerea unei noi licitații. Ne-am bucurat foarte mult că dealer-ul Casa Auto din Timișoara s-a înscris la licitație iar noi să ne încadrăm în bugetul alocat pentru achiziția acestor microbuze. Autovehiculele de transport persoane sunt într-o stare foarte bună, după cum consider atât eu, cât și colegii mei de la Transal Urbis. Vreau să mulțumesc pentru încrederea acordată conducerii Primăriei Caransebeș, consilierilor locali din municipiu și reprezentanților Adunării Generale ai societății.“

La rândul său, primarul municipiului, Felix Borcean, care a ajuns ceva mai târziu la lansare ca urmare a programului „Primar pentru o zi“, dedicat liceenilor din Caransebeș, s-a declarat bucuros de apariția în peisajul transportului urban a celor două bijuterii galbene. „Este un lucru benefic pentru municipiu. Eu deja am văzut microbuzele, mi se par foarte bune, provenind și dintr-o fabricație (Mercedes) care nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind echipate cu toate cele necesare standardelor actuale, mă refer aici la trapă pentru persoane cu handicap, uși culisante, aer condiționat, etc.“.

Microbuzele Mercedes completează seria autobuzelor destinate transportului comun din Caransebeș, achiziționate în 2016 în mandatul edilului Marcel Vela și vor circula pe traseele mai greu accesibile din municipiu.

Sergiu TABAN

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei