Iarna pune probleme: 26 de nave oprite în port şi un drum blocat

nave oprite

Fenomenele meteorologice din ultima perioadă încep să facă probleme atât pe uscat, cât şi pe apă. 32 de nave sunt oprite în portul de la Moldova Veche, iar drumul care face legătura dintre Băile Herculane şi Baia de Aramă este blocat.

Potrivit informaţiilor furnizate de Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române, la această oră traficul rutier este întrerupt pe DN67D Baia de Aramă – Băile Herculane, la kilometrul 64+200 de metri, în zona Godeanu. Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil în această dimineaţă, în jurul orei 06.00, din cauza greutăţii zăpezii şi a gheţii. Lucrătorii de la drumuri acţionează pentru degajarea carosabilului şi reluarea circulaţiei.

„Precizăm că DN67D este de un drum naţional secundar, puţin circulat mai ales în această perioadă a anului. Pe acesta, în unele zone zăpada măsoară aproximativ doi centimetri”, se precizează de la Centrul Infotrafic.

De asemenea, se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri naţionale, mai ales din zonele montane înalte, însă, deocamdată, nu sunt semnalate blocaje rutiere. Poliţiştii recomandă şoferilor să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă.

Probleme sunt şi cu circulaţia navală. 26 de nave sunt în acest moment ancorate în portul Moldova Veche, ca urmare a unei măsuri instituite de către Căpitănia Veliko Gradiste, având în vedere că în ţara vecină a fost emisă atenţionare Cod Portocaliu de vânt. Autorităţile aşteaptă scăderea în intensitate a rafalelor pentru a putea redeschide navigaţia spre Serbia.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei