Nepurtarea măștii de protecție, sancționată în Caraș-Severin! Sute de amenzi, aplicate în ultimele zile

modelmic

Sute de cărășeni au fost amendați la finalul săptămânii trecute pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin au derulat ample acțiuni de control în județ cu privire la respectarea prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Reprezentanții IPJ susțin că scopul controalelor derulate periodic nu îl reprezintă aplicarea de sancțiuni, ci conștientizarea de către cetățeni a faptului că sănătatea și viața celor din jur sunt cele mai importante. Pe de altă parte însă, aceștia atrag atenția că nu vor tolera nicio abatere de la lege.

Conform Alinei Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, au avut loc acțiuni de control în special în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Au fost verificate 164 de societăți comerciale, precum şi 376 de mijloace de transport, dintre care 123 de mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 2.200 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 355 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 53.100 de lei.

Dintre acestea, cele mai multe- 265 de sancțiuni, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție.

Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să respecte interdicția cu privire la organizarea de evenimente private și să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Caraș-Severin.

foto actiuni verificare 1 foto actiuni verificare 3 (1) foto actiuni verificare 7

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei