Nestor, primul în cronometrate la Reșița! Dumitrescu, Stoev, Tempestini și Oțil spun că de-abia s-au încălzit!

Otil cu monopost

O primă zi de coastă la Reșița în care am împărtășit toate senzațiile, așa cum ne-a obișnuit această bucată de drum românesc, de aici, din Banatul de Munte, care a căpătat în cele 4 decenii o valoare de simbol,  un soi de „ești din Reșița, dacă știi ce înseamnă să te dai pe coasta de la Doman”.  Înainte de toate, trebuie să amintim din capul locului că organizatorul CB Rally Vest, împreună cu FRAS și Primăria Municipiului Reșița nu au dezamăgit nici de această dată din punct de vedere organizatoric. Competiția se află pe mâini bune și sperăm ca „năravul” lui Bogdan Cuzma să continue mult timp de-acum înainte, acesta cuantificându-se în ani și decenii!
IMG_2682

Despre ziua de sâmbătă putem spune că a stat sub zodia surprizelor. Cel puțin 4 mașini de curse au fost avariate, dar să apreciem că roll-barurile și-au făcut din nou treaba iar piloții au scăpat nevătămați. Primul accident de care am avut parte in prima etapa de recunoastere dupa o curba in S, în apropiere de postul nr 15, a fost cel al lui Antal Biro cu al său Suzuki.

IMG_3337

A șifonat noua lui jucărie chiar și Radu Benea cel care la Cheile Grădiștei reușea un rezultat de excepție. Însă Benea a reușit în timp util să schimbe tot ce s-a prăpădit la suspensie și direcție iar vestea bună este că puternicul EVO va fi din nou la start. S-o recunoaștem, nu-i ușor să treci de la o mașină apropiată de cele de serie, pe un bolid de circa 800 de cai putere! Iar superba coastă de pe Doman nu iartă nicio greșeală!

De celelată parte CB Rally, așteptăm în această duminică o descătușare a pilotului organizator Bogdan Cuzma care trebuie să revină la forma de odinioară, pentru că stofă de pilot are din plin. Cât privește mașina lui Bogdan, cuvintele sunt de prisos, mai ales pentru cei care l-au urmărit în ultima urcare de astăzi.

masini puternice

Să vorbim și de reușitele zilei, între care i-aș remarca pe Emil Nestor care dacă ar lua ochii de pe Silviu Dumitrescu ar putea face rezultatul pe care îl așteaptă de niște ani buni la Reșița, un parcurs încurajator pentru jumătatea de la Răzvan și Dani, anume reșițeanul Dani Oțil pe un monopost Dallara, pe italianul Simone Tempestini, probabil cel mai curat parcurs de urcare, unul care degajă un profesionalism desăvârșit al campionului de raliuri, fără a-i lăsa de-oparte pe bulgarii Stoev și Kamenov cu timpi care îi plasează în zona de top ai Openului, respectiv ai Grupei H.

Respiro

Va fi cu siguranță o luptă strânsă în cadrul Cupei Reșița 2020 la viteză în coastă și oricât de subiectivi am fi față de un pilot sau altul, fie ca cel mai bun să câștige! Și da, ne lipsește Lola și senzația oferită de magicianul campion Lucien Hora, dar…să ne înfrângem emoțiile băștinașe și să-i urmărim la lucru pe cei care au reușit să-și pregătească materialul sportiv până la ora disputării evenimentului motor-sport din capitala Banatului de Munte.

Reper 24 va transmite și astăzi în direct, grație colaborării cu clubul sportiv CB Rally Vest, pe pagina de Facebook desfășurarea ostilităților în urcările de concurs din etapa a II-a a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Mult succes tuturor piloților, cu speranța de a nu avea astăzi parte de evenimente precum cele de ieri.

Cezar DRAGOMAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei