Nevoie urgentă de sânge! Studenții reșițeni au răspuns primii acestui apel

uem

Situația generată de pericolul răspândirii infectării cu COVID-19 a redus semnificativ numărul persoanelor care se prezintă zilnic la Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița, în condițiile în care este mare nevoie de sânge, centrele de transfuzie din întreaga țară aflându-se în imposibilitatea de a răspunde cererilor venite, în ultimele săptămâni, din partea spitalelor.

În acest sens, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița a lansat la finele săptămânii trecute, un apel la solidaritate adresat tuturor membrilor comunității care pot dona sânge.

Cei care se deplasarea la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița pentru donare de sânge, trebuie să știe că aceasta este considerată o urgență și trebuie să fie menționată ca atare în declarația pe proprie răspundere utilizată în această perioadă a stării de urgență, în care trebuie să fie precizat și traseul deplasării, respectiv adresa de domiciliu a donatorului și adresa Centrului de Transfuzie Sanguină Reșița (bd. Revoluția din Decembrie nr. 2, Reșița).

Studenții Universității „Eftimie Murgu” din Reșița au fost în permanență alături de comunitate, prin lansarea și participarea la mai multe campanii, cum sunt și cele de donare de sânge. Vineri, 27 martie, studenții reuniți în Liga Studenților din UEM au oferit un nou exemplu, răspunzând prezent la apelul lansat, venind în sprijinul semenilor care, pentru a ramâne în viață, au nevoie de sânge!”, a precizat biroul de presă al UEM Reșița într-un comunicat.

 

(3)

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei