Nici pandemia nu-i ține în loc pe migranți. 14 turci, descoperiți într-o mașină în apropiere de Ticvaniu Mare

mig

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat într-un autovehicul, condus de un român, 14 turci, în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, 14 turci. Un al doilea autoturism, în care se aflau alţi trei cetăţeni români, avea rol de antemergător.

În data de 24.08.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 18.30, o patrulă a oprit pentru verificări, pe comunicația Jitin–Ticvaniu Mare din judeţul Caraş-Severin, două autovehicule înmatriculate în România, conduse de doi cetăţeni români.

Într-unul dintre cele două mijloace de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, paisprezece cetăţeni străini, unsprezece bărbaţi şi trei femei, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe cei români la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că celălalt autoturism oprit, în care se mai aflau alţi doi cetăţeni români, avea rol de antemergător, iar aceştia intenţionau să îi ajute pe cei paisprezece cetăţeni turci, în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, informează poliția de frontieră.

Cei patru români sunt acum cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, respectiv complicitate la trafic de migranţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin: sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru şoferul maşinii în care se aflau migranţii, respectiv complicitate la trafic de migranţi pentru ceilalţi cetăţeni români şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei paisprezece cetăţeni turci.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

http-reper24-ro