Nicio persoană decedată ca urmare a focarului de coronavirus la Căminul de bătrâni din Reșița

aa

Focarul de coronavirus apărut la Căminul de persoane vârstnice din Reșița în urmă cu aproximativ 5 săptămâni va fi închis astăzi de Direcția de Sănătate Publică.

Vă reamintim că în urmă cu mai bine de o lună, 4 beneficiari ai centrului, cu vârste cuprinse între 80 și 92 de ani au contactat virusul de la o infirmieră. Atunci s-a decis izolarea corpului A al centrului și testarea tuturor persoanelor, angajați, personal sanitar, infirmiere și desigur beneficiarii. Alte 3 persoane au fost depistate ulterior, care intraseră în contact cu primii 4 diagnosticați pozitiv. Niciunul dintre cei infectați nu a dezvoltat forme grave ale bolii, ba chiar au fost printre aceștia asimptomatici.

La începutul acestei săptămâni s-a decis retestarea tuturor angajaților și a persoanelor diagnosticate pozitiv cu Sars-Cov-2. Directorul centrului Oana Glăvan Cenan a declarat pentru Reper 24: „Dacă rezultatele oficiale ale tuturor celor peste 60 de teste recoltate de Direcția de Sănătate Publică sunt negative,  DSP-ul va stinge probabil focarul de la instituția noastră. Vreau să mulțumesc încă odată întregului personal al Căminului pentru tot ceea ce fac pentru a păstra unitatea noastră și implicit beneficiarii acestui centru, departe de acest virus imprevizibil“.

La această oră niciunul dintre cei internați în Căminul din Reșița nu mai este pozitiv la acest virus. În Spitalul Județean din municipiu se mai află o bătrână, asimptomatică, dar care încă nu s-a negativat.

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei