Nicio zi fără cod galben de ploi torențiale în Caraș-Severin

 

modelmic

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de vreme instabilă, valabil pentru majoritatea județelor țării. De asemenea, a fost prelungită și informarea meteo pentru toată țara, valabilă acum până miercuri seara, la ora 23:00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, informează meteorologii. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezilor și serilor.

Codul galben este valabil până în această seară la ora 23:00.

În Oltenia, vestul și sudul Munteniei, nordul Moldovei, local în Transilvania și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp”, informează ANM.

 

494df56002a080e133

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei