Niculina Stoican a trezit Anina la viață! Primarul Românu a verificat în pași de sârbă temeinicia platoului Bucegi!

Românu

Platoul Bucegi al Aninei a fost locul unde cântecul și voia bună au reprezentat o simbioză perfectă în cea de-a doua zi de sărbătoare a orașului Anina.

Ansamblul din Serbia, de la Veliki Gaj – sat aparținător comunei Plandiște înfrățită cu orașul Anina a deschis în forță manifestarea culturală cu jocuri din zonele folclorice sârbești Macva și Ravanița, urmați de dansatorii Ansamblului Doina din Anina, într-un act coregrafic semnat Nițu Moica.

Partitura de anduranță folclorică i-a aparținut Ansamblului Doina Banatului din Caransebeș, la care și-au dat concursul interpeții ansamblului Daniela Văcărescu, Maria Garaș, Iosif Pușchiță, Alin Olan, Florin Bojin, în dubla lui ipostază de manager și solist vocal al Ansamblului, alături de orchestra condusă magistral de dirijorul Mircea Petruț.

petrut mircea

Manifestarea dedicată Serbărilor Aninei a continuat cu prezența fascinantă a artistei Niculina Stoican, cea care a reușit să anime întreaga suflare prezentă pe platoul Bucegi, primarul orașului, Gheorghe Românu, prinzându-se în horă alături de sutele de oameni care s-au ridicat la joc. Cu o voce remarcabilă și o serie de octave pe care se joacă în voie, putem afirma, fără a greși, că Niculina Stoican se află în plenitudinea carierei artistice și cu siguranță mai are multe de oferit publicului iubitor de folclor oltenesc și nu numai. Iar dacă celor prezenți li s-a făcut dor de sârbele tradiționale oltenești, la Anina și-a făcut prezența și mama Niculinei, Angelica Stoican, aplaudată la scenă deschisă de cei prezenți. Într-una din pauzele dintre piese, regina cântecului popular din Mehedinți a ținut să aducă un elogiu patrimoniului cultural pe care îl reprezintă folclorul bănățean, vorbind cu emoție despre colegii e de scenă de azi și de ieri, Ana Pacatiuș, Nicu Novac, Mariana Drăghicescu sau Tiberiu Ceia.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157684790299404″]

Zilele Aninei s-au încheiat cu un foc de artificii care luminat cerul senin și care i-a bucurat pe toți cei care au dorit să sărbătorească un oraș greu încercat în ultimele decenii: Anina…

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Niculina Stoican

    Multumesc frumos!!!..Am fost onorată și mândră sa fiu prezentă între bănățeni făloși,mehedințeni mândrii și olteni cu dor de-acasă!!!..Multumesc organizatorilor,domnului primar și publicului pentru primirea regală!!!..Va multumesc DUMNEAVOASTRĂ pt elogiile aduse muncii mele in slujba cântecului popular!!!..Sa aveți parte de sănătatea,dragostea și tihna lumii întregi.

    Cu prețuire
    Niculina Stoican

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei