Nicușor Vasilescu, sub control judiciar până în luna aprilie!

modelmic

Primarul orașului Băile Herculane, Nicușor Vasilescu, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de abuz în serviciu. Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Caraș-Severin, judecătorii hotărând astăzi prelungirea cu alte 60 de zile a măsurii controlului judiciar luată față de edilul de pe Valea Cernei. Aceeași decizia a fost luată și în cazul secretarei Aurelia Dumitrache, acuzată de complicitate la abuz în serviciu. 

Cei doi vor rămâne sub control judiciar până pe data de 9 aprilie. În acest interval, inculpații nu au voie, printre altele, să părăsească țara, să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia se presupune că s-ar fi comis faptele precum și să comunice direct sau indirect, pe nicio cale, ei între ei, cât şi cu ceilalţi coinculpaţi în cauză, precum şi cu persoanele audiate în calitate de martori.

Edilul Nicușor Vasilescu este acuzat că ar fi înstrăinat, la prețuri subevaluate, terenuri din domeniul privat al orașului către oamenii de afaceri Valeriu Verbițchi și Ion Crăciunescu. Procurorii îl acuză pe Vasilescu că în perioada 2012 – 2014 le-a atribuit în mod fraudulos celor doi oameni de afaceri anumite terenuri din Herculane, „prejudiciind Oraşul/Primăria Băile Herculane – Consiliul Local cu suma de 131.049 euro, echivalent 587.095,78 lei”.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei