„Noapte bună, mamă”, o nouă premieră pe scena Teatrului de Vest din Reșița!

modelmic

Finalul acestei săptămâni aduce pe scena Teatrului de Vest din Reșița cea de-a doua premieră a anului 2019 și prima dramă jucată de actorii teatrului reșițean de la preluarea acestuia de către actualul director, Florin Ionescu. Este vorba de piesa „Noapte bună, mamă”, de Marsha Norman, în regia Mihaelei Lichiardopol. În rolurile principale vor putea fi urmărite Camelia Ghinea şi Andrada Samoilă.

Piesa „Noapte bună, mamă” este una cunoscută, existând inclusiv o adaptare cinematografică. Povestea scrisă în urmă cu peste 30 de ani, este universal valabilă și în ziua de astăzi, aducând în centrul atenției relația dintre generații, dintre o mamă și o fiică, dar și relația de cuplu, prin intermediul dialogurilor dintre cele două personaje.

50980417_303273916948337_4121596165093326848_n

„Se ating foarte multe probleme de comunicare și de iubire, în ultimă instanță și de faptul că nu întotdeauna iubirea este suficientă și că mai trebuiesc și alte ingrediente, ca viața noastră să meargă înainte și că totuși, în ultimă instanță, iubirea ne salvează într-un fel sau altul, chiar dacă, să zicem, finalul este trist.

Este și un tip de umor negru de multe ori pe parcursul piesei, am încercat să îl exploatăm, nu este chiar tragi-comedie, dar este o tragedie în care sunt și momente de comedie, scurte. Este un spectacol de actor, de fapt.

Am încercat să aduc textul în contemporaneitate, să simțim că se întâmplă acum și aici și că este posibil acum și aici. Am încercat și în zona estetică să îl aduc cât mai aproape de vizualul nostru contemporan, să dinamizez textul, noi avem un alt ritm de viață acum, mult mai accelerat, din păcate sau din fericire, nu știu (…)”, a precizat în cadrul unei conferință de presă regizorul Mihaela Lichiardopol.

Mai trebuie menționat că scenografia este semnată de Eszter Tünde Torbán din Ungaria, care practic a cedat gratuit Teatrului de Vest drepturile de a-i folosi scenografia, cu decor cu tot.

Premiera piesei „Noapte bună, mamă” va avea loc duminică, 3 februarie, de la ora 19:00, la Palatul Cultural din Reșița.

51316417_307766996754863_4668961958530121728_n

 

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei