Noi cazuri de gripă, confirmate la Reșița, Copăcele, Berzovia, Anina, Vrani, Ilova, Clocotici și Potoc

modelmic

Virusul gripal se manifestă în continuare în județul Caraș-Severin, numărul cazurilor confirmate de gripă fiind în creștere de la o săptămână la alta. Conform ultimei statistici a Direcției de Sănătate Publică a județului, în Caraș-Severin au fost confirmate în acest sezon 116 cazuri de gripă. Specialiștii se așteaptă însă ca numărul acestora să scadă în perioada următoare.

Alte confirmări de cazuri de gripă sosite de la Institutul Cantacuzino din București ridică numărul total al acestor afecțiuni în Caraș-Severin de la 97, cât arăta ultima statistică, la 116. Majoritatea cazurilor, întâlnite la bărbați, femei dar și copii sunt din Reșița însă și din Copăcele, Berzovia, Anina, Vrani, Ilova, Clocotici și Potoc.

În următoarea perioadă specialiștii în sănătate publică apreciază că numărul cazurilor va scădea, circulația și incidența virusurilor gripale scăzând în urma măsurilor de vaccinare și de de protecție aplicate în spitale și alte instituții sanitare”, informează Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

În ultimele luni, în Caraș-Severin, șapte persoane au decedat din cauza gripei. La nivel național, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 180, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

foto: a1.ro

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei