Noi investiții la Spitalul de Urgență din Reșița! „Toate solicitările au fost acceptate de către CJ”!

 modelmic

Consilierii județeni cărășeni au aprobat în ședința ordinară de săptămâna trecută alocarea a peste 370.000 de lei pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență din Reșița cu o masă de operații nouă. De asemenea, aleșii județeni și-au dat acordul pentru co-finanțarea cu 10% a mai multor aparate ce vor fi achiziționate de către unitatea spitalicească în anul 2018.

Primul proiect de hotărâre aprobat de consilieri prevedea rectificarea pozitivă a bugetului Spitalului Județean de Urgență Reșița cu suma de 377.000 lei, bani necesari pentru achiziționarea unei mese operații radiotrasparentă multifuncțională de ortopedie.

Orice solicitare pentru investiții a Spitalului Județean de Urgență Reșița a fost materializată de către Consiliul Județean și evident aprobată prin votul consilierilor. A fost vorba de motorul de ortopedie, a fost vorba de o componentă pentru un tomograf, acum iată o masă de operații. Repet, toate solicitările în investiții pe cheltuielile de dezvoltare au fost acceptate de către CJ, materializate prin proiecte de hotărâre, deci din acest punct de vedere spitalul a fost ajutat de către Consiliul Județean”, a precizat, cu acest prilej, președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

Prin de-al doilea proiect aprobat în ședință, consilierii au fost de acord cu suportarea a 10% din costul unor aparate ce vor fi achiziționate de spital în anul 2018.

Este vorba de aceea solicitare pe care Spitalul o face către Ministerul Sănătății an de an pentru achiziție de aparatură medicală și acordul Consiliului Județean de a suporta 10% din costurile acestei aparaturi. Solicitarea DSP a fost pe o perioadă mai mare de timp, 2018-2021, dar nu am fost de acord cu aceea solicitare pentru că excede mandatul pe care noi îl avem. Dar, prin acest proiect noi aprobăm participarea CJ la achiziția de aparatură medicală în cuantum de 10% din valoarea acesteia, valoarea aparaturii fiind estimată la 975.000 lei”, a explicat Hurduzeu.

Acești bani vor fi folosiți pentru dotarea spitalului cu un steamer medical pentru imunohistochimie, un procesor automat de țesuturi, un chit anticorpi, un gastroscop-duodenoscop și 2 aparate de ventilație.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei