Noul inspector general școlar din Caraș-Severin, Ioan Benga, a intrat în pâine!

benga

Profesorul Ioan Benga a fost numit de la data de 1 septembrie 2017 reprezentantul Ministerului Educației Naționale în județul Caraș-Severin.  „Aș vrea ca trecerea Inspectoratului de la  o etapă la alta, de la un inspector general la altul să se realizeze fără sincope. Educația trebuie să fie captivantă, coerentă și continuă“, a ținut să puncteze noul inspector general școlar din Caraș-Severin la primul său discurs oficial.

Ceremonia de instalare a noului inspector general școlar a avut parte de discursurile conducătorilor instituționali ai județului, în fața inspectorilor școlari, ale mai multor cadre didactice și ai mass mediei.

Pentru început, au luat cuvântul prefectul județului, Matei Lupu, cel care a dat citire și ordinului ministrului educației Liviu Pop de numire a profesorului  Ioan Benga în funcția de șef al inspectoratului școlar. Fostul inspector școlar general, Nicolae Dan Grindeanu, cel care, cu eleganța discursurilor cu care ne-a obișnuit a punctat competențele incontestabile care-l recomandă pe Benga pentru această funcție: rezultatele de excepție ca profesor de fizică la clasă și managementul instituțional. La rândul său, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu a ținut să îl felicite pe Ioan Benga și să îl asigure de întregul său sprijin, precizând că proiectul „laptele și cornul“, ar trebui derulat între Inspectoratul Județean Școlar Caraș-Severin și UAT-urile din județ, fără intervenția Consiliului Județean.

Din partea sindicatului Federației Educație Naționale, neobositul lider, Mariana Zvarici, a salutat numirea lui Ioan Benga în funcția de inspector general școlar și a subliniat că își dorește o colaborare cât mai bună cu acesta, în folosul colegilor și pentru rezolvarea problemelor cadrelor didactice. Nicoleta Marcu, directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, i-a urat succes lui Ioan Benga în noua misiune, mulțumindu-i pentru susținerea și încurajarea de care a beneficiat la momentul deciziei candidaturii la funcția pe care o ocupă în prezent: „Așa cum vă cunosc, știu că veți pune pe primul plan interesele elevilor și ale cadrelor didactice din Caraș-Severin!“, a afirmat Nicoleta Marcu, solicitând inspectorului general școlar sprijinul pentru continuarea procesului de reabilitare al clădirii unde își desfășoară activitatea CCD Caraș-Severin.  „Am să-i răspund doamnei Marcu , adresându-mă prefectului și președintelui și vicepreședintelui Consiliului Județean Casa Corpului Didactic trebuie să funcționeze la parametrii maximi ca entitate de sine stătătoare în actuala clădire care i-a fost repartizată, iar CJRAE trebuie să meargă în altă parte, ca să facă o muncă de calitate. Nu putem să ținem două entități în clădirea CCD, că așa vor mușchii nu știu cui!“, a ținut să puncteze Benga.

Constantin Nicolaescu: „Mă bucur că a venit Benga; o perioadă m-am simțit singur la Inspectorat“

Inspectorul general adjunct al ISJ Caraș-Severin, prof. Constantin Nicolaescu, singurul  rămas din vechea gardă, după revocarea inspectorului general Doxan și demisia locotenentului său Meilă, a rostit câteva gânduri la instalarea în funcție a lui Ioan Benga. „Este un moment festiv, mă bucur foarte mult că a fost numit un nou inspector general școlar în persoana profesorului Ioan Benga, pentru că o perioadă m-am simțit singur și a fost destul de greu pentru desfășurarea activității în condiții optime. Aseară am stat până târziu cu domnia sa, dar cu siguranță se va sta și mai mult de ora 20 în Inspectorat, pentru că probleme de rezolvat care ne vor solicita vor fi în această instituție“, l-a pregătit Nicolaescu pe Benga, cel care a mai fost inspector școlar general adjunct în trecut.

Prof. Ioan Benga: „sunt 40.000 de copii pe care îi educăm în școlile din Caraș-Severin, 40.000 de suflete pe care trebuie să le veghem“

Noul inspector general școlar, Ioan Benga, a vorbit despre eficientizarea procesului de educație din Caraș-Severin în strânsă legătură cu programul de guvernare, despre dotările nesatisfăcătoare din școlile cărășene, despre noua sală de sport de la Colegiul Național Mircea Eliade, despre reorganizarea colegiilor tehnice din Caraș-Severin, despre lipsa secretarei inspectorului școlar general, la cea mai importantă instituție de învățământ, în ciuda faptului că există școli în județ unde lucrează chiar și două secretare, despre lipsa de zbatere juridică pentru recuperarea cabanei Clubului Sportiv Școlar de pe Muntele Semenic, despre ușurința cu care absolvenții instituțiilor de învățământ românesc părăsesc țara, deși statul român se procupă de educația și specializarea acestora, fără a beneficia de rezultatul finit al școlarizării acestora.

 

Sergiu TABAN    

Stiri similare

3 Comentarii

 1. ionel

  A intrat… in afaceri. Mi se pare ca tot discursul a fost legat de proprietati pe care Dl Benga le are in vizor …interesant .. sunt sigur ca cladirea in care functioneaza CCD este de mare interes pentru elevii din CS… intreaga adunare de un penibilism dezolant

  Raspunde
 2. Incredibil...

  Subscriu.
  Dezolant este putin spus.
  Mai ceva ca la pupatul de moaste…
  Poate ne lamureste presa cu olimpicii pregatiti de actualul inspector general cati au fost, cate premii au adus scolii.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei