Noul inspector școlar general adjunct, Codruța Cristescu, consideră că profesorii sunt motivați salarial!

modelmic

 

Echipa managerială a Inspectoratului Școlar Județean s-a întregit, odată cu ocuparea funcției de inspector școlar general adjunct de către profesorul Codruța Cristescu, fost director adjunct al Colegiului Național „Traian Doda“ din Caransebeș.  

Conform ordinului ministrului educației, citit de prefectul județului, Matei Lupu, profesorul Cristescu ocupă funcţia prin detaşare, până la organizarea concursului, care ar trebui să aibe loc până la finalul anului școlar.

În cuvântul său, noul inspector școlar general adjunct a subliniat importanța comunicării și transparența între instituții, iar ca obiectiv central, Cristescu va marșa, alături de inspectorul general Lenuța Ciurel, pe creșterea promovabilității la examenele naționale. Noul inspector consideră că experiența de director adjunct al Colegiului Național Traian Doda a fost una benefică și o va ajuta în luarea deciziilor importante la ISJ. Întrebată de Reper 24, dacă în acest moment profesorii sunt motivați salarial pentru a da totul la clasă, Codruța Cristescu a afirmat că din acest punct de vedere nu ar mai trebui să fie probleme iar cei care lucrează în domeniul învățământului ar trebui să fie dedicați acestei meserii, fără a ține cont de veniturile obținute.

La rândul său, directorul Colegiului Național Traian Doda, Adrian Semenescu, alături de care Cristescu a asigurat până acum conducerea managerială la instituția de învățământ amintită, a remarcat conștiinciozitatea și puterea de muncă a acesteia, vorbind despre echipa bună pe care cei doi au făcut-o la colegiul caransebeșean.

Prezent la ședința festivă, fostul „general“ al Inspectoratului Școlar din Caraș-Severin, prof. Nicolae Dan Grindeanu, a ținut să remarce buna pregătire a dascălului Codruța Cristescu, absolventă de liceu pedagogic și universitate, o persoană care cunoaște problematica învățământului preuniversitar din județ.

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei