Nu a consumat alcool! După ce a spus că tânărul motociclist decedat săptămâna trecută a fost băut, Poliția șterge cu buretele propria declarație!

modelmic

Răsturnare de situație în cazul tânărului de 17 ani care și-a pierdut viața în urma unui accident de circulație produs săptămâna trecută la Reșița. Tânărul nu a consumat strop de alcool, deși informația oficială dată de reprezentanții IPJ Caraș-Severin spunea exact contrariul. Practic, după ce au spus că tânărul motociclist decedat a fost băut, Poliția șterge cu buretele propria declarație! Cine plătește pentru imaginea șifonată a celui care astăzi nu se mai poate apăra?

Tânărul conducea un motociclu în zona de aprovizionare a magazinului Kaufland din Reșița, când a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un container metalic. Victima a fost preluată de ambulanță și transportată la Spitalul Județean de Urgență Reșița, unde a decedat. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin au emis la momentul respectiv un comunicat de presă în care informau că tânărul s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. Mai mult decât atât, informația că tânărul decedat ar fi consumat alcool, oferită de purtătorul de cuvânt cms. șef Dinu Nicorici, a fost întărită printr-un al doilea comunicat în care acesta garanta că rezultatul aparatului etilotest a fost unul pozitiv. Informație asupra căreia a revenit ulterior. Mai exact, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin susține că deși rezultatul alcooltest realizat imediat după accident a fost unul pozitiv, analiza toxicologică ulterioară arată că alcoolemia a fost zero.

Urmare a informației de presă, transmisă de inspectoratul nostru, potrivit căreia în data de 04 iulie, ora 19.25 pe B-dul Muncii din municipiul Reșița a avut loc un accident rutier, in urma căruia un tânăr de 17 ani, din Reșița, care conducea un motociclu în zona de aprovizionare a unui supermarket, a fost rănit grav și ulterior a decedat, facem următoarele precizări:

După producerea accidentului, la verificarea cu aparatul alcooltest, a fost obținut un rezultat pozitiv.

În urma analizei toxicologice, Serviciul de Medicină Legală Caraș-Severin ne-a comunicat faptul că alcoolemia a fost zero. Rezultate negative au fost obținute și la celelalte substanțe interzise de lege”, informează Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. Nu cumva s-au grăbit comunicatorii Poliției Caraș-Severin să afirme că tânărul a consumat alcool și să pună pe seama acestui fapt producerea accidentului, fără a lua în calcul marja de eroare a aparatului etilotest, care poate fi și de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat? Vă reamintim că rezultatul etilotestului polițistilor a indicat 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Sorin Mezin

  Dacă ar avea onoare …oare? ..acest purtător de vorbe al poliției , numitul Dinu Nicorici ar trebuie să își dea demisia sau să plece la pensie. Pe ce s a bazat când a făcut acele afirmații cum că adolescentul a consumat alcool fapt “confirmat” de alcooltest? Cine dintre cei doi D a mințit Drager dau Dinu.? ..aceasta -i întrebarea!

  Raspunde
 2. zero

  “Tânărul nu a consumat st(r)op de alcool”

  Jos pălăria, pentru fair-play (de data asta) la IPJ-CS.
  .
  Conform “tradiţiei” locale (de notorietate), au semnat (probabil) “actele de constatare” (şi au suflat şi în etilotester) doar agentul constatator şi martorii “de serviciu”.
  Că pacientul era intubat şi i se putea produce sau agrava o hemoragie internă de la o coastă ruptă (când a fost pus să sufle) nu contează (la miliţieni).
  Caz … “rezolvat”.

  Raspunde
 3. Adrian

  Lasa ca toti am fost convisi ca ala era beat.
  Nu era nevoie sa ne spuna nici un purtator de cuvant.
  Ca s-a intamplat sa nu fie beat … asta-i situatia. Dar primul gand asta a fost la toata lumea, cred.
  Ca ala era beat, altfel nu avea cum sa faca ceea ce a facut.

  Raspunde
  1. zero

   În poză, lângă lumânări, este o şină metalică de tramvai, vizibil denivelată.
   Aşa ceva pune uşor “la pământ” orice motociclist neexperimentat.
   Anvelopa alunecă …
   Din păcate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei