Nu s-a confirmat prezența coronavirusului la persoanele cu care au interacționat italianul infectat și românul declarat pozitiv!

coro

Experți ai tuturor instituțiilor cu atribuții în luarea măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus s-au reunit la o întâlnire a grupului de suport tehnico-științific.

În cadrul acestei ședințe s-a analizat apariția primului caz confirmat de COVID-19 în România, măsurile preventive care au fost dispuse pentru limitarea extinderii infecției, dar și aspectele administrative referitoare la achizițiile produselor medicale necesare pentru a combate acest fenomen.

După anchetele epidemiologice pentru a stabili traseele și persoanele cu care au intrat în contact atât cetățeanul italian care a vizitat țara noastră, cât și cetățeanul român declarat pozitiv, s-a constatat că aceștia s-au aflat pentru o perioadă de timp în același spațiu. Celelalte persoane cu care au interacționat cei doi au fost izolate și li s-au prelevat probe, însă nu s-a confirmat prezența coronavirusului”, precizează reprezentanții ISU Caraș-Severin într-un buletin informativ transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Ieri au fost analizate 12 probe la nivelul Institutului de Boli Infecțioase din București și al centrelor regionale din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, toate având rezultat negativ.

La acest moment sunt în carantină în centre instituționalizate 99 de persoane, iar 7.174 de persoane au fost izolate la domiciliu pentru a fi monitorizate pentru o perioadă de 14 zile, așa cum prevăd toate protocoalele internaționale.

 La nivelul Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate din Ministerul Finanțelor Publice au fost primite și deschise toate ofertele pentru achiziția termoscannerelor, destinate identificării posibilelor persoane infectate cu coronavirus. După analiza ofertelor, a fost stabilită, pe baza criteriilor – timp de livrare și preț, compania care va furniza cele 35 de aparate destinate amplasării în aeroporturile din țara noastră. Acestea urmează să fie livrate astfel: 5 săptămâna viitoare, 10 până la data de 20 martie, iar alte 20 într-un termen de 55 zile.

 Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela gratuit numărul 0800800358. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

 Rugăm cetățenii să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Guvernului României, Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe și Departamentului pentru Situații de Urgență”, se precizează în același buletin informativ

 

Elena FRANȚ

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  „La acest moment … iar 7.174 de persoane au fost izolate la domiciliu … pentru o perioadă de 14 zile”, se precizează
  “0800800358 … informații despre modul în care se manifestă virusul”

  Mda.
  Virusul se manifestă prin tulburarea ordinei şi a liniştii publice, potrivit profilului (psihologic?) stabilit de autorităţile abilitate.
  Conduita preventivă (a cetăţenilor) se manifestă prin stocuri şi achiziţii masive de alimente din magazine, pentru a putea supravieţui perioadei legale de izolare (arest) la domiciliu.
  Chiar dacă “Nu s-a confirmat prezenţa coronavirusului …”
  Aşa cum nu s-au confirmat (imediat) nici “coletele” trimise în ’89 (ca secret de stat) cu maşina frigorifică …
  Aero-termo-scanerele (afacerea Vela – “românii şi noi …”) vor deveni eficiente şi livrate complet după încă 55 de zile, timp în care prezumatul coronavirus aşteaptă noi dispoziţii electorale sau mişcări (ne)populare :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei