Nu-ți dori să devii vedetă cu prețul vieții altora!

Live-uri pe fb

Am făcut-o și pe asta, ți-o spui cu o voce plină de mândrie ce-ți pătrunde aproape tot corpul înțesat de adrenalină. Pentru a câta oară? Poate e prima dată sau poate de fiecare dată când simți nevoia de adrenalină la cote ridicate îți zici că merita orice risc. Pentru că, nu-i așa, te gândești doar la tine. Ești un egoist și nu te interesează de nicio consecință a acțiunilor tale.

Aș îndrăzni să cred că majoritatea celor care-și expun orice acțiune pe paginile de socializare o fac din cauza multor frustrări din viața personală. N-am înțeles niciodată postările de la „Povestea mea” în care tu apari făcând tot felul de grimase și maimuțăridu-te în fel și chip. Cum de altfel nu înțeleg cum îți poți edita fotografiile cu tine în așa fel încât nici tu nu te mai recunoști când te intersectezi cu o oglindă. Dar să admitem că, atâta vreme cât nu produci nicio „pagubă” cu astfel de acțiuni, e totul ok. Până la urmă noi, cei care dezavuăm un astfel de comportament, avem opțiunea de a evita astfel de postări la noutăți. Dar ce ne facem când acțiunile voastre produc și victime colaterale? Și aici mă refer la live-urile în care voi, la bordul unei mașini cu mulți cai putere, vreți să ne arătați nouă cât de curajoși și viteji sunteți voi. Aveți impresia că dacă acul kilometrajului trece de 200 de km/h deveniți niște exemple bune de urmat? În ultima perioadă cei mai mulți dintre voi ați sfârșit prost. Și nu numai voi, ci ați lăsat în urma voastră oameni mutilați fizic și suflete ce vor fi urmărite tot restul zilelor de proasta voastră inspirație. Adică ai impresia că dacă ții într-o mână telefonul și în una volanul acul kilometrajului stă în loc? Sau ai impresia că dacă nu ți se întâmplă nimic, prin live-ul ăsta de mâine pe stradă o să fii văzut ca un erou? Te-ai întrebat cam cum o să fii văzut când iei viața unor suflete nevinovate? Asta în cazul în care scapi viu din nesăbuința acțiunilor tale. Dincolo de legile proaste din țara asta prin care te condamnă pe tine pentru omor din culpă, deși tu i-ai omorât pe alții doar ca să bravezi tu și să devii vedetă peste noapte. Te-ai întrebat vreodată, astfel de cazuri cu accidente live fiind de notorietate, înainte să-ți treacă prin minte să bravezi că poate să fie ziua în care norocul nu îți va mai surâde? Te-ai întrebat vreodată că poți lăsa în urma ta multă durere și întrebarea ce ne macină pe toți în acele momente: De ce eu?

Sunt convins că pe mulți nu vă interesează astfel de întrebări. E și firesc la o anumită vârstă. Numai că la 30 de ani nu mai ești un adolescent și dacă a brava este încă o problemă ce te preocupă ar merita să calci pragul unui psiholog. Te va ajuta cu siguranță să-ți identifici cauza pornirilor tale. Și, mai mult, te-ar scuti de momentele în care vei deveni vedetă. Una negativă, evident.

Imaginați-vă cam ce poate fi în sufletul unui membru al familiei ce iese mai puțin șifonat din cauza inconștienței unuia ce-și „transmite” moartea în direct. Cazul de vineri seară de lângă Jebel este unul sfâșietor. Rețelele de socializare au fost împânzite de fotografii cu familia distrusă de un șofer care iubea audiența și voia de fiecare dată să braveze în social media cu „faptele sale de vitejie”. Evident că nu era la prima acțiune de acest gen. Pe pagina sa de Facebook găsești nenumărate live-uri în care acul kilometrajului trece de 150 de km/h. De data asta n-a mai avut noroc. Și nenorocul lui a nenorocit și alți semeni. A sfâșiat în două sufletele unei familii ce și-a pierdut fetița de numai nouă ani și băiețelul lor de doar trei ani anișori este în comă indusă. Pentru ce? Pentru a-ți transmite live moartea? Amice, dacă vrei să trăiești periculos și adrenalina să-ți inunde creierul, apucă-te de ceva serios. Sari cu parașuta, fă ceva care să te implice doar pe tine, nu și pe cei nevinovați din jurul tău. Fă și câte live-uri dacă dorești, share-uiește cu cei mai puțin curajoși cât dorești tu, fă-i fanii tăi, dar nu implica viața altora pentru a-ți înăbuși tu frustrările. Pe noi, pe cei care nu ne interesează „faptele tale de vitejie”, chiar nu ne poți avea ca fani. Preferăm ca astfel de comportamente să fie tot mai puține și chiar filmatul la volan să fie interzis prin lege. E prea mult și s-a ajuns într-un punct în care unii lăsați impresia că vă doriți ca în timpul live-ului să se întâmple ceva. Doar așa rămâneți și voi în memoria colectivă. Și, de vreme ce apăsați accelerația în timp ce sunteți cu ochii în telefon, pentru voi chiar nu mai contează dacă posteritatea vă va trece la capitolul „așa NU”!

 

John GAVRILESCU

 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Cristian

    Bine scris însă refularea editorială e prea blândă cu fapta teribilistului. Un idiot ce merita mult mai multe sau alte invective pentru că a nenorocit bieții oameni și a răpit o viață abia începută. Legile, într-adevăr, sunt prea blânde la noi. Dacă este așa cum spui tu, John, că mai are astfel de postări pe pagina lui, ar fi trebuit să intervină poliția însă, în absența unei legi dedicate n-ai ce face și asiști neputincios cum apare câte un idiot ce schimbă sau chiar curmă vieți și destine…

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei