Numărul deceselor provocate de gripă crește în Caraș-Severin

modelmic

O a treia persoană din Caraș-Severin a decedat în urma infectării cu virusul gripal. Conform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică a județului, pacientul a decedat la Spitalul de Urgență din Reșița, prezența virusului fiind confirmată printr-un test efectual local, fără confirmare însă de la Institutul Cantacuzino din București.

În Caraș-Severin a apărut încă un deces pus de specialiști pe seama gripei, care a accentuat cumulul de afecțiuni ale pacientului infectat cu virus gripal. Este vorba de un bărbat de 64 de ani din Reșița, care a decedat în cursul zilei de ieri, 18 februarie, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce fusese internat pe Secția Interne. Trebuie să facem precizarea că astăzi a sosit confirmarea în urma unui test rapid efectuat la Spitalul Județean, întrucât pacientului, din cauza decesului, nu i s-a mai putut recolta exudat faringian spre a putea fi trimis la Institutul Cantacuzino din București, pentru un rezultat definitiv”, explică purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Primul deces provocat de gripă a avut loc în ianuarie, fiind vorba de o femeie de 75 de ani din comuna Obreja. Al doilea deces provocat de virusul gripal s-a înregistrat săptămâna trecută, pacientul fiind un bărbat de 63 de ani din Sat Bătrân, internat la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

În acest moment totalul cazurilor de gripă confirmate în Caraș-Severin se ridică la 31.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei