Numărul incendiilor de pădure din Caraș-Severin în creștere, de la un an la altul

a
Anul trecut numărul incendiilor de vegetație uscată, arderi necontrolate, inclusiv la fondul forestier, pășuni și fânețe a fost în creștere cu 60 de procente, respectiv de la 447 în 2018 la 715.
Prim adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic a județului Caraș Severin, lt. Col. George Cozariuc a prezentat situația acestora în cadrul unei manifestări prilejuite de lansarea proiectului transfrontalier România -Serbia, „Ajută-ne să te salvăm“: „La nivelul județului Caraș-Severin, incendiile de vegetație uscată, inclusiv la fondul forestier, pășuni și fânețe, au o frecvență de producere foarte ridicată în special primăvara și toamna, dar și vara, în perioadele cu temperaturi caniculare, fiind semnalate în fiecare an“.

Scăpate de sub control aceste incendii pot genera situații de urgență devastatoare, incendii care sunt greu de controlat și lichidat, ce se pot extinde la păduri, plantații, rezervații naturale, inclusiv la obiective economice și gospodării, cu pagube însemnate și chiar pierderi de vieți omenești“ – a mai precizat lt. Col. George Cozariuc.

sursa foto: digi24.ro

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei