O firmă de transport din Valea Almăjului ne demonstrează că România n-a intrat în Uniunea Europeană!

modelmic

Un cetățean prospăt reîntors din „Țara dimineților liniștite” , cum i se mai spune Republicii Coreea, a pornit spre ținuturile natale, la Bozovici – în Valea Almăjului, după ce și-a cumpărat bilet de la una din firmele care operează pe această rută, Timișoara – Bozovici. Nu e niciun secret pentru almăjenii care „de silă bucuroși“ preferă „cursa“, faptul că firma care realizează transportul de persoane din/spre Valea Almăjului este Alfa Star Impex, cu sediul în Dalboșeț.

Din păcate condițiile în care se realizează transportul de persoane pe această rută demonstrează negru pe alb că, fie nu există Registru Auto Român în Caraș-Severin sau Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R., ceea ce mi-e greu să cred, fie România nu face parte din rândul statelor Uniunii Europene.

44 de lei, prețul unui bilet la Alfa Star Impex pentru „senzații tari“: căderea plafonierei în cap, mizerie pe toate elementele și limbajul unor șoferi ce par școliți la „Popa Șapcă“!

plafoniera

De la scaunele infecte, pline de praf, așa cum se poate vedea în imagini, la rugina care a străpuns la exterior tabla „Mercedesului“, la plafoniera de interior desprinsă de caroserie, cu difuzoare mai mult lipsă, decât pauză, la placajele rupte, sute de kilometri realizați într-o mizerie de nedescris pe jos, de unde ieși murdar de sus și până jos iar bagajul, care nu suferise din Coreea și până la Timișoara, arată ca o raniță trecută prin războaiele mondiale. Dacă ai avut proasta inspirație să te îmbraci în culori deschise, la destinație vei arăta cu totul schimbat; dar nu în bine…  Mai mult decât atât, cetățeanul care a întrebat la coborâre șoferul ce va face cu geanta de voiaj murdară și zgâriată, a primit un răspuns halucinant: „Da ce vrei, să ți-o spăl eu? Hai, ia viteză!“

bagaj

Este inadmisibil modul în care a ales această firmă, ALFA STAR IMPEX să înțeleagă că se face transportul de persoane și tocmai pentru că nemulțumirea pasagerului pentru modul în care a fost tratat a fost una mare, acesta a ales să depună plângere la Oficiul de Protecție a Consumatorului din Timiș, urmând să depună și la OPC Caraș-Severin. La imaginile pe care ne-au fost prezentate, considerăm că cetățeanul este pe deplin îndreptățit să depună plângere la adresa transportatorului. Pentru că, dacă nu ați aflat domnule Fuicu, între timp, de niște ani buni de zile, România clamează faptul să se află între statele Uniunii Europene, fapt pentru care același stat trebuie să demonstreze că se ridică la standardul de civilizație UE 2018. Ceea ce faceți dumneavoastră, prin „oferta“ de transport pe care ne-o prezintă călătorii dumneavoastră, este o încercare de trimitere a României spre lumea a III-a!

fiare

Patronul Alfa Star Impex este tatăl fostului șef de la ARR, Nicolae Fuicu!

REPER 24 a contactat managerul firmei Alfa Star Impex, pe domnul Vasile Fuicu, cel care a recunoscut că acest microbuz nu reprezintă o poveste inventată, a circulat, în condițiile prezentate mai sus dar între timp, a fost retras în garajele societății, pentru că „avem două microbuze noi și autocare noi iar ce s-a întâmplat a fost o greșeală“. Asta susține domnul Fuicu, cel care recunoaște că este tatăl fostului șef al ARR Caraș-Severin, Nicușor Fuicu. Putem să ne gândim că din postura de șef al ARR, domnul Fuicu și-a permis luxul de a nu fi atât de drastic cu firma condusă de tatăl său, despre care se spune că, în fapt, tot Nicușor o controla? Cum poți să ceri altor societăți să răspundă negreșit reglementărilor în transport rutier , dacă tu, ca (ex) șef al ARR îți permiți să te deplasezi în atare condiții? Sau faptul că deții actualmente funcția de inspector la ISCTR – Regionala Timișoara, îți permite astfel de derapaje?

Dar despre isprăvile societății de transport Alfa Star Impex de la Dalboșeț  vom mai vorbi cu siguranță iar între timp așteptăm imagini elocvente de la toți cei care circulă pe rutele operate de această societate, pentru a putea vedea cât de decent se desfășoară transportul până la destinație.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157696446125114″]

Sergiu TABAN   

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Baciu Corina

  Vă pot asigura ca toate autocarele și microbuzele Alfa Star sunt la aceleași ,, standarde,, și nu, nu a fost o greseala, nu au sala de așteptare, nu au grup sanitar, nu au birou de informații și da, cobori jegos tu și bagajele tale, iarna crapi de frig și vara de cald

  Raspunde
 2. schveinert sorin

  Eu stiu foarte bine firma Alfa Star Impex, stiu ca au masini vechi dar sa stiti ca au si masini bune si foarte bune. Nu vreau sa iau apararea pentru modul cum s-a facut acel transport, dar nu este singurul, domnule Taban. De ca un va duceti sa vedeti si masinile de la Atlasib care sunt mai jalnice. de ce nu va puneti intrebarea : starea drumurilor sau infrastructura lor cum este ? noi cheltuim milioane pentru intretinerea mijloacelor de transport iar altii ce fac ?
  Am fost sambata cu un grup de copii la Sasca Montana , sa va spun cum este drumul ? …. 90 km in 3 ore !!! …. si exmple continuam , dar vrem turisti in Caras Severin.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei