O nouă grădiniță prinde contur la Reșița! Valoarea investiției: aproape 1.900.000 de lei!

modelmic-Recovered

 

În Reșița se lucrează intens în această perioadă la ridicarea unei noi grădinițe. Autoritățile speră că lucrările la proiectul a cărui valoare se ridică la aproape 1.900.000 de lei, vor fi finalizate peste câteva luni, iar micuții vor putea începe anul școlar 2019-2020 în noua clădire.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 10, Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, fiind implementat de Ministerul Educației Naționale și Primăria Reșița.

Este vorba de construcția unei grădinițe cu program normal cu trei grupe de clasă, grădiniță care ne dorim să își deschidă porțile pentru copii din septembrie 2019. Suprafața totală a grădiniței este de 2.291 de metri pătrați, dintre care aproximativ 400 de metri pătrați reprezintă construcția, iar restul cuprinde amenajările exterioare cu teren de sport, teren de joacă, piste de alergare, spații verzi pentru recreerea copiilor. Acestea din urmă vor fi realizate de Primăria Reșița, care va trebui să se ocupe și de cheltuielile legate de branșamente și utilități.

Termenul de execuție este de 12 luni. Grădinița a avut ordin de începe a construcției la 1 octombrie 2018, deci ne dorim ca la 1 septembrie să putem să îi deschidem porțile.

Valoarea investiției este de 1.893.655 de lei, fără TVA”, explică Liliana Dacica, directorul Direcției de Învățământ, Cultură, Tineret, Sport și Culte din cadrul Primăriei Reșița.

O parte a dotărilor viitoarei grădinițe au sosit deja la Reșița, iar lucrările sunt în grafic, deci există șanse mari ca din toamnă micuții din zona Micro IV să își desfășoare activitatea de preșcolari într-o clădire nou-nouță.

Chiar este nevoie de o nouă grădiniță în zonă, pentru că în prezent funcționăm cu grupele de grădiniță de la Colegiul Mircea Eliade, din corpul C, la parterul școlii și nu este un spațiu propriu pentru așa ceva”, a mai precizat Liliana Dacica.

În viitoarea grădiniță își vor desfășura activitatea trei grupe de câte 20 de preșcolari fiecare.

modelmic-Recovered

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Termenul de execuție este de 12 luni. Grădinița a avut ordin de începe a construcției la 1 octombrie 2018, deci ne dorim ca la 1 septembrie să putem să îi deschidem porțile”, explică Liliana Dacica

    1 octombrie 2018 + 12 luni = cincinal în 4 ani şi jumătate

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei