O nouă platformă virtuală va revoluționa modul de căutare a unui loc de muncă!

modelmic

AJOFM Caraș-Severin este implicată într-un proiect inedit care, cu siguranță, va reuși să îi aducă pe șomerii din județ mult mai aproape de locul de muncă dorit. Spune SPO va fi o nouă platformă virtuală care-i va învăța pe cei în cautarea unui loc de muncă să se autoevalueze și să se pregătească pentru întâlnirea cu un potențial angajator.

Noua platformă virtuală nu doar că va ușura munca reprezentanților AJOFM, dar îi va aduce pe cei în căutarea unui loc de muncă mult mai aproape de realitatea unui interviu, și a unei pregătiri care să-i facă niște candidați perfecți pentru joburile dorite. Cu ajutorul www.spunespo.ro, cărășenii vor putea să exerseze un interviu, prin intermediul unui interlocutor virtual, vor primi ajutor pentru redactarea unui CV, dar vor avea și ocazia să se autoevalueze pentru a afla cu exactitate la ce nivel se află.

Ideea a pornit la inițiativa AJOFM Timiș, în calitate de beneficiar, împreună cu AJOFM Caraş Severin, AJOFM Arad, AJOFM Bistriţa Năsăud, Fundaţia Aequilibrium, Siveco Romania SA şi SC Media One SRL, în calitate de parteneri în cadrul proiectului.

„În acest proiect ne-am propus să mergem pe două direcții, prima direcție este cea de cercetare a pieței forței de muncă pentru crearea unor instrumente de consiliere care să ne ajute pe noi angajații Serviciului public de ocupare. Prin aceste instrumente de consiliere, care se vor dezvolta pe o platformă electronică, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot autoevalua și astfel conștientiza nivelul la care se află și metodele prin care își pot crește gradul de angajabilitate pe piața forței de muncă. Prin intermediul acestei platforme, oamenii vor avea o serie de facilități, precum crearea unui CV, cu o analiză SWAT pentru puncte tari și puncte slabe, un interviu virtual cu un angajator prin care să își testeze capacitățile de a participa la unul real. După fiecare pas, acesta va primi un anumit scor. Cel care primește scorul cel mai bun va avea ocazia să se bucure de o vizită la unul dintre angajatori, unde va putea sta în spatele unui angajat pentru a învăța ce anume presupune funcția respectivă”, a menționat expertul în dezvotarea de servicii self-service pentru clienți, din partea AJOFM Timiș.

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin așteaptă cu sufletul la gură implementarea proiectului care le va simplifica cu mult munca și îi va ajuta pe cărășeni să fie mult mai aproape și mai pregătiți pentru locul de muncă dorit.

„Este o îmbunătățire a serviciilor, un lucru benefic pentru că prin acest proiect european serviciile devin și mai integrate, munca cu cetățenii cu care intrăm în contact va fi mult mai rapidă, pentru că această platformă va îmbunătăți partea de informare și consiliere. Persoanele care vor intra în contact cu noi își vor găsi mai ușor de muncă. Altă latură bună este faptul că vor participa și angajatorii cu ideile și îmbunătățirile lor pentru a le ușura celor fără loc de muncă pașii care trebuie făcuți spre angajare”, a explicat Caius Isac, directorul AJOFM Caraș-Severin.

Proiectul „SPUNE – SPO 82/2020, Servicii Publice Unitare, Necesare şi Eficiente” este confinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013, Axa prioritară 4. „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, Domeniul major de intervenţie 4.1. „Întărirea capacităţii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare”.

Alexandra JURCA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei