O nouă premieră pe scena Teatrului de Vest din Reșița! „Este un adevărat examen pentru actorii reșițeni”!

modelmic

 

Teatrul de Vest din Reșița prezintă la finalul acestei săptămâni o nouă premieră. Este vorba de piesa „39 de trepte”, o adaptare de către Patrick Barlow după un film de Alfred Hitchcock. Piesa este regizată de germanul Johannes Lang, venit tocmai de la Nürnberg pentru a pune în scenă spectacolul, la invitația managerului Teatrului reșițean, Florin Ionescu.

Pentru mine este o adevărată plăcere să fiu aici. Sunt pentru prima dată în România și sunt fericit să regizez acest spectacol. Fac acest lucru pentru a doua oară, prima dată a fost în urmă cu 2 ani, în Ungaria. M-am bucurat când Florin Ionescu m-a sunat și mi-a propus să fac acest spectacol la Reșița. Mi-a fost puțin teamă, pentru că nu vorbesc românește, dar mi-am dat seama că nu este o problemă foarte mare, deoarece cunosc textul în limba germană, iar limba română seamănă mult cu limba italiană sau cu cea franceză. Cred că putem face o producție bună și spectatorii vor fi fericiți”, a explicat regizorul în cadrul conferinței de presă în care a fost prezentată viitoarea premieră.

ionescu si lang

Pe scenă vor evolua actorii Marius Tudor, Ana Maria Cizler, Florin Ibrași și Sorin Fruntelată, care conform managerului Florin Ionescu vor avea o sarcină extrem de dificilă. Cu excepția lui Marius Tudor, cel care va juca personajul principal, toți ceilalți actori vor interpreta mai multe personaje, deci vor fi nevoiți să lucreze într-un ritm alert.

Este un mare examen pentru cei patru actori reșițeni, fiindcă spectacolul este foarte greu. L-am văzut în Ungaria, tocmai de aceea l-am invitat pe Johannes să vină să facă spectacolul aici. Ceea ce am văzut acolo a fost o adevărată lecție de teatru. Sper să reușim același lucru și la Reșița”, a adăugat Ionescu.

Premiera spectacolului „39 de trepte” va avea loc duminică, 25 martie, de la ora 19:00, pe scena Palatului Cultural din Reșița.

29472822_10156502671558392_7927857789819420672_n

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei