O viaţă cât un centenar! Iosif Vidu, din comuna Lăpuşnicu Mare, împlinește 100 de ani odată cu România!

modelmic

Singurul cărășean care s-a născut în același an în care a luat ființă România Mare a primit astăzi miercuri reprezentanților structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, în frunte cu prefectul Matei Lupu, în cadrul unei campanii derulate la nivel național prin care se dorește aducerea în prim plan a românilor născuţi în anul Marii Uniri.

Născut și crescut la Lăpușnicu Mare, Iosif Vidu, recunoaște că nu a avut o viață ușoară, mai ales în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, când a ajuns pe front și reușea să comunice foarte greu cu familia, neștiind să scrie și citească. Cu bune și rele însă, anii au trecut, iar acum este tatăl mândru a patru copii, cei opt nepoți și chiar trei strănepoți. Se mai miră din când în când cum a reușit să ajungă la vârsta de 100 de ani, încă lucid și fără probleme majore de sănătate. Cu auzul nu stă prea bine, motiv pentru care cea care vorbește mai mult este soția, mai tânără cu opt ani decât tovarășul ei de viață. Cu toate acestea,  Iosif Vidu nu a ratat ocazia să remarce că viața în România a fost grea pentru el din cauza sărăciei și să se arate nemulțumit de faptul că indemnizația revoluționarilor este mai mare decât cea primită de el, cu toate că a luptat pe front.

 

Iosif Vidu va împlini 100 de ani pe data de 5 septembrie.

 

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei