O vulpe curioasă ieșită la vânătoare, surprinsă de camerele de filmat din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

modelmic

O vulpe curioasă ieșită la vânătoare într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului a făcut deliciul internauților săptămâna aceasta. Vulpea a fost filmată de una din camerele de filmare instalate în pădure de specialiștii Romsilva, imaginile fiind publicate ulterior pe Facebook.

Partea interesantă este că și vulpea pare să observe camera cu senzori de mișcare amplasată de cei de la Romsilva, în imaginile filmate putându-se observa cum mamiferul se uită spre camera de filmare, adulmecă, vrea să plece, după care se oprește și mai aruncă o privire spre aparat.

Conform informațiilor oferite de cei de la Romsilva, „vulpea este un mamifer omnivor de dimensiune mică spre medie. Are un corp asemănător cu al câinelui, dar are o coadă lungă și stufoasă. Vânează mamifere mici, folosindu-se de mirosul fin, sărind asupra prăzii cu labele din față, pentru a le imobiliza”.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 de hectare.

Pădurile din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului au o faună bogată, cu numeroase specii de mamifere, între care ursul, lupul, râsul, pisica sălbatică, vulpea, mistrețul, cerbul sau căpriorul și jderul, precum și numeroase specii de pești, păsări și nevertebrate.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei