Obiectivele turistice din Caraș-Severin, accesate prin intermediul unei aplicații IT!

modelmic

Obiectivele turistice din județul Caraș-Severin vor putea fi accesate prin intermediul unei aplicații pentru telefonul mobil, aplicație creată în cadrul unui proiect transfrontalier implementat de fundația Activity din Reșița, în colaborare cu Primăriile din Moldova Nouă și Veliko Gradiște. Lansarea oficială a proiectului a avut loc săptămâna aceasta la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița.

Proiectul este interesant pentru că în afară de lucrurile cu care noi suntem deja obișnuiți, partea de instruire și de training, avem foarte multe lucruri concrete, cum ar fi o aplicație IT, care va fi foarte interesantă pentru telefon și calculator, privind obiectivele turistice din cele două zone. Această aplicație va conține nu doar locația ci și mult mai multe informații despre obiectivul respectiv și va fi în limba română și în limba engleză. Al doilea lucru interesant va fi reprezentat de crearea a 7 drumuri, trasee turistice cu nume specifice, drumul romantic, drumul bunicilor, drumul îndrăgostiților, care vor fi dotate cu aparatură din lemn pentru a favoriza socializarea și două dintre ele cu aparatură sportivă, la Moldova Nouă și la Veliko Gradiște”, a precizat managerul proiectului, Nadia Potoceanu.

Proiectul „Provocare și oportunitatea dezvoltării turismului în teritoriul nostru comun” are o valoare de 231.640 de euro, termenul de finalizare fiind iulie 2018.

Pe lângă realizarea traseelor turistice și a aplicației IT, prin acest proiect se mai dorește și realizarea unui film despre turismul medical și religios, precum și a unor CD-uri care descriu obiectivele turistice românești și sârbe și legenda lor, organizarea unui târg gastronomic în Reșița, Veliko Gradiște și Moldova Nouă, crearea unui brand de promovare a teritoriului comun ca destinație turistică atractivă, instruirea a 40 de persoane în domeniul turismului.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. MANofBANAT

    Obiectivele turistice din judetul Caras-Severin pot accesate pe telefonul mobil dar, nu pot fi vizitate si admirate la fata locului din cauza drumurilor extrem de proaste.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei