Obreja, în sărbătoare! Festivalul omagial în memoria rapsodului „Achim Nica” a ajuns la ediţia a VII-a

 

modelmic

Orchestra „Virtuozii Semenicului“ a Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin  participă la Festivalul omagial în memoria rapsodului „Achim Nica“, ediţia a VII-a. Evenimentul cultural  are loc  în localitatea natală a celui care a fost renumitul doinitor, Achim Nica – Obreja.

Festivalul folcloric dedicat lui Achim Nica, cel care a făcut cunoscut Banatul prin vocea sa, va cuprinde momente artistice de cântări și jocuri populare din Banat.

La acest eveniment vor urca pe scenă mai multe ansambluri bănățene și soliști de renume din această zonă etnografică.

Evenimentul va începe la ora 16:00, pe scenă urcând: Ansamblul „Juniorii Banatului“ din Timişoara, Ansamblul „Mărgana“ – Marga și Ansamblul „Păstrătorii Tradiţiei“ ‒ Pecica; solişti vocali – Sara Tache şi Bogdan Sucigan
Sărbătoarea va continua apoi cu Orchestra „Virtuozii Semenicului”:

Solist instrumentist Lucian BARBESCU
Solistă vocală Nicola BOTOȘ
Solistă vocală Ancuța COSOVANU
Solistă vocală Andra JURCHESCU
Suită de orchestră din Banat – dirijor Prof. Petrică VIȚA
Solistă vocală Ana JURJ
Solistă vocală Antonia FRANȚ
Solist instrumentist Costel Florea PIȚIGOI și Toma TUDOR (saxofon și fluier)
Solist vocal Petrică ORBULESCU
Solist instrumentist Marian DUȚU
Solistă vocală Denisa ȚANIGOI
Solist instrumentist Petrică VIȚA
Solistă vocală Ramona VIȚA
Solist vocal Petrică MOISE
Solist vocal Nicolae BISTRIAN
Suită de orchestră din toate zonele țării – dirijor Prof. Petrică VIȚA
Coordonator artistic – Titian PUICHIŢĂ

Organizatorii evenimentului sunt: Centrul Judeţean pentru Conservarea Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Primăria şi Consiliul Local Obreja.

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Ștefan Isac

  Îmi pare rău deoarece memoria celui care a fost cel mai mare doinitor, se rezumă la un simplu spectacol și este întitulat ,,Festival”. Achim Nica merita mai mult. Nu se regăsesc la acest spectacol ce-i care au fost apropiați doinitorului, inclusiv subsemnatul care am fost alături de Achim Nica până a plecat dintre noi. Nu comentez, dar mă doare sufletul când se fac asemenea spectacole numai ca să justifice banii Consiliului Județean. Dintre ce-i prezenți singurii care a fost alături de Achim Nica este Ramona Vița și Petrică Moise.

  Raspunde
 2. Ștefan Isac

  Domnule Primar, știu că nu mă simpatizați dar în ale folclorului pot să vă dau lecții. Ce înseamnă pentru D-voastră un Festival? . Așa cum ați dat bani mulți la TV Hora. Ce a făcut Vasile Coca pentru Achim Nica și pentru comună. Eu vă doresc sănătate și să stricați câți mai mulți bani pe asmenea spectacole care comemorează un mare nume la nivel central. Numele lui Achim Nica la-ți transformat…….?????

  Raspunde
 3. Ștefan Isac

  Consultați cărțile de specialitate dacă la un spectacol folcloric, costumul popular este legat de cântecul solistului și oblicatoriu, trebuie să-l poarte?!. Fac un apel la toți care au fost în preajma marelui doinitor să comenteze, fără ură s-au jignire doar să spună lucruri adevărate, care poate oficialitățiilor nu le plac.

  Raspunde
 4. Ștefan Isac

  Reper 24, vă felicit pentru postare, felicit conducerea și corespondenții D-voastră, deoarece întodeauna sunteți pe poziție la toate manifestările inclusiv cele culturale. Succes în continuare. Stima și respectul lui Ștefan Isac.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei