OFICIAL. A fost lansat proiectul ce vizează reabilitarea Pieței Agroalimentare din Oravița

proiect piata Oravita

Primăria Orașului Oravița, în parteneriat cu Municipalitatea Biserica Albă din Serbia, a demarat proiectul „Extinderea rețelei AgriCO în regiunea transfrontalieră Oravița – Bela Crvka”, proiect în cadrul căruia Piața Agroalimentară din Oravița va fi reabilitată în totalitate.

Proiectul are drept scop facilitarea schimbului de produse oferite de micii fermieri și producători agricoli din cele două țări vecine, România și Serbia, într-un spațiu modern, adecvat și eficient, care să respecte regulile de egalitate și igienă și să încurajeze comerțul agricol în zona transfrontalieră. Astfel, subordonat acestui scop, proiectul își propune să creeze „Piața Verde” în Bela Crvka (Biserica Albă) din Serbia și să îmbunătățească condițiile existente din Piața Agroalimentară din Oravița.

Citește și: Administrația Ursu mai dă o lovitură! Piața Agroalimentară a primit finanțare pentru reabilitare

Acest moment a fost marcat printr-o conferință de presă ce a avut loc vineri, 13 octombrie, în Sala Mică de Ședințe a Primăriei Oravița, ocazie cu care, atât autoritățile locale din cele două țări, cât și responsabilii din cadrul proiectului, au prezentat calendarul derulării proiectului, precum și date tehnice ce privesc amenajarea celor două piețe.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157687099810911″]

Conform datelor din proiect, finalizarea activităților prezentate este anticipată la mijlocul anului 2019, respectiv 12 iunie.

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei