OFICIAL! Guvernul Orban a trecut de Parlament cu 240 de voturi pentru!

modelmic

Guvernul Orban a trecut astăzi testul final în fața Parlamentului! 240 de parlamentari au votat pentru acordarea încrederii noului executiv, din care face parte și cărășeanul Marcel Vela, nominalizat pentru funcția de ministru de Interne.

La ședința comună de celor două camere au fost prezenți 240 de senatori și deputați, din totalul de 465 parlamentari. Toți cei 240 de parlamentari prezenți la ședință au votat pentru Guvernul Orban.

Pentru a trece, Guvernul Orban avea nevoie de 233 de voturi.

Reamintim, săptămâna trecut au fost audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului miniştrii propuşi în Cabinetul Orban. Au primit vot favorabil în comisiile parlamentare: Marcel Vela – propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Apărării Naţionale, Ioan Marcel Boloş – propus pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, Victor Costache – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii, Bogdan Gheorghiu – propus pentru funcţia de ministru al Culturii, Monica Anisie – propusă pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei, Bogdan Aurescu – propus la Ministerul Afacerilor Externe, Cătălin Predoiu – propus pentru Ministerul Justiţiei, Lucian Bode – propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Virgil Popescu – propus pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Nechita Adrian Oros – propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Costel Alexe – propus pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ionuţ Stroe – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. Cei care au primit aviz negativ au fost: Florin Cîţu – propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Ion Ştefan – propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Violeta Alexandru – propusă la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

foto: gds.ro

 

Karina TINCUL

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Emiluț

  Aici s-a văzut coloana vertebrală a unora din PSD și din PRO România. Au schimbat tabăra in ultimul moment.
  Oameni cu caracter!

  Raspunde
 2. zero

  “au fost prezenți 240 de senatori și deputați, din totalul de 465″

  Cei cointeresaţi, jumătate + 7. Restul a absentat pe banii noştrii.
  “Într-o Românie normală, legea e lege pentru to(n)ţi.” :)

  Raspunde
 3. zero

  P.S.
  O lovitură de stat se realizează prin infiltrarea unui segment mic, dar de importanţă extremă, a aparatului de stat, care apoi este folosit pentru a prelua controlul de la guvern şi a-l îndepărta de la putere. Prin urmare, folosirea puterii militare nu reprezintă un element definitoriu al loviturii de stat. – Wikipedia

  Raspunde
  1. zero

   După ’90 a plecat minoritatea (germană), în majoritate.
   Apoi a plecat industria.
   Restul se apleacă sau “li se apleacă” :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei