OFSD-ul coordonat de Luminița Jivan, implicat trup și suflet într-o acțiune caritabilă dedicată familiilor nevoiașe!

LuminitaJivanOFSD

Ca de fiecare dată și în acest an, femeile social-democrate cărășene s-au mobilizat  implicându-se cu dăruire în organizarea acțiunilor umanitare, a celor educative și de promovare a tradițiilor.

În acest an, Anul Centenarului,  acțiunile caritabile și educative au parte de un interes deosebit, calendarul de acțiuni al OFSD Caraș-Severin fiind mai bogat decât în anii precedenți,  astfel încât prezența femeilor în mijlocul comunității din întregul județ să fie  îndemn și model și altor semeni pentru ca împreună să redescoperim solidaritatea, importanța semnificației sărbătorilor creștine, să demonstrăm prin fapte că unirea e una din soluțiile pentru rezolvarea multor probleme, nevoi, dificultăți și  nu dezbinarea.

Am fost martorii implicării directe și a coordonării acțiunii derulate la Reșița de către deputatul Luminița Jivan, președinte al Organizației Județene a Femeilor Social Democrate din Caraș-Severin. Jivan, care a cărat baxuri de zahăr, ulei, făină și alte alimente alături de colegele din organizație, s-a îngrijit, mai apoi, ca în fiecare pachet să fie incluse cele de trebuință pentru copiii nevoiași și parinții acestora. Organizația social democratelor a fost reprezentată la acțiune de o serie de doamne din Reșița, Caransebeș, zona Valea Almăjului, Valea Bostrei și Fîrliug, un sprijin de nădejde oferindu-l prin efortul ei Ionela Marcu, soția viceprimarului comunei Fîrliug.

Femeile social – democrate din Caraș-Severin continuă tradiția unor astfel de evenimente, manifestându-și  solidaritatea, înțelegerea și compasiunea față de cei mai puțin favorizați de soartă, având mulțumirea sufletească de ajutorare a aproapelui și de a săvârși o faptă creștinească, în Săptămâna Mare.

Alimente (zahăr, făină, ulei, paste făinoase),  dulciuri și fructe,  jucării, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, au fost dăruite din suflet celor aflați în nevoi. Beneficiarii acțiunii umanitare de astăzi au fost în acest an, Centrului Misionar Tabor din Reșița și Centrul Timotei Reșița.

Părintele Boris Tasici – păstorul Centrului Cultural-Misionar Tabor, are  Harul de a ne ține conectați,  cuvintele sale fiind imbold și Lumină, nouă, tuturor :

„ Cu mâinile pline de bucurii … ropot de emoții, când ai să mai vii?!

Copii minunați, doar că trebuie căutați !

Mereu aceeași recunoștință celor care sunt implicați cu sufletul și cu darul în aceste clipe de fericire din sufletele acestor copii !

Cu lacrimile pocăinţei să ne împodobim sufletele, iar cu mărgăritarele faptelor bune din dragostea de semeni, să ne facem veșmânt cuviincios în faţa Lui Dumnezeu. Cu prețuire pentru toți cei ce sunt alături de noi și de proiectele umanitare ale centrului nostru parohial, acum, în preajma sărbătorilor pascale!”

OFSD Caraș-Severin vă urează tuturor, sărbători pascale binecuvântate, liniște sufletească, bucurie alături de toți cei dragi!

Diana RADU

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei