UPDATE: Peste 100.000 de euro, țigări de contrabandă și droguri de mare risc, ridicate în urma perchezițiilor din vestul țării!

modelmic

 

UPDATE: Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraş – Severin împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin au efectuat un număr de 32 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Caraș-Severin, Timiș și Arad, într-o cauză vizând destructurarea a două grupări infracționale organizate, specializate în săvârșirea infracţiunii de contrabandă, informează reprezentații DIICOT:

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2019, pe raza municipiului Reșița și orașului Bocșa s-au constituit două grupări infracționale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera contrabandei cu ţigări. Scopul membrilor grupărilor era obţinerea de câştiguri mari prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din municipiul Reșița și orașul Bocșa.

Pe parcursul monitorizării celor două grupări s-a constatat o preocupare permanentă a membrilor de a identifica atât surse noi de aprovizionare, convenabile ca preţ, cât şi extinderea pieţei de desfacere. Specific acestor grupări era faptul că acţionau pe mai multe paliere, prezentând elementele specifice unui grup infracţional organizat. Pe întreaga perioadă a monitorizării celor două grupuri infracţionale, s-a constatat un caracter de permanență al actelor infracţionale, o ritmicitate şi un mod de lucru care atestă clar că actele infracționale nu erau spontane, rezultatul unor decizii singulare, de moment, ci rezultatul unor înţelegeri prealabile şi a unor cutume formate pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale.

Astfel, piaţa neagră a ţigărilor neaccizate de pe raza municipiului Reşiţa şi oraşului Bocşa era acoperită aproape în întregime de cele două grupări infracţionale.

Ambele grupări infracţionale funcţionau pe acelaşi schelet, respectiv un palier de organizare/coordonare, condus de liderul grupului, un palier de aprovizionare format din surse de pe raza judeţelor Arad şi Timiş şi transportatori, şi un alt palier, de distribuţie en-detail, existând elemente comune între cele două grupări infracţionale organizate atât la nivel de aprovizionare, cât şi la nivel de distribuţie stradală.
Pe parcursul monitorizării grupărilor infracționale organizate au fost realizate un număr mare de prinderi în flagrant, de la membrii grupului fiind confiscate peste 400.000 țigarete provenite din acte de contrabandă, cu o valoare de peste 240.000 de lei”.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraș-Severin vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane. Până la acest moment, în urma perchezițiilor, au fost ridicate suma de peste 100.000 de euro, în lei și valută, țigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deținută ilegal și substanțe susceptibile a fi droguri de mare risc.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara, al lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Caraș-Severin, al luptătorilor din cadrul Serviciul de Acțiuni Speciale al I.P.J. Timiș și al jandarmilor din cadrul Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin și Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

WhatsApp Image 2020-06-04 at 09.32.37 WhatsApp Image 2020-06-04 at 09.32.38 2

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul celor de la DIICOT.

 

De menționat că în perioada 2019-2020, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, au realizat mai multe prinderi în flagrant delict, în urma cărora au fost confiscate de la membrii grupărilor peste 400.000 de țigarete, provenite din contrabandă, estimate la peste 240.000 de lei.

……………………………………………………………………………

Peste 30 de percheziții domiciliare au loc în această dimineață în județele Caraș-Severin, Timiș și Arad. Vizați sunt contrabandiștii de țigări din vestul țării.

În Caraș-Severin, percheziții au loc la Reșița și la Bocșa, unde conform primelor informații, se pare că ar acționa două rețele specializate în traficul cu țigări, marfa fiind adusă de peste hotare, în special din Serbia.

Vom reveni cu amănunte.

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Craiovan Eugenia Carmen

    Ce sa spun,atata caz pt ca au vandut tigari fara timbru;daca sunt atat de nocive de ce se vand tigari oamenilor ? Tigarile ar trebui sa fie interzise ,dar cum sa se intample asa ceva cand adevaratul trafic de tigari il face elita mondiala;ei pun timbru pe pachet si se imbogatesc …punct.Chiar nu vad nimic periculos in a vinde tigari fara timbru,exceptand evaziunea fiscala,restul……gargara.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei