Opt străini care au intrat ilegal în România, depistați la Grădinari! Doi români sunt cercetați pentru trafic de migranți

modelmic

 

Opt cetățeni din India care au încercat să intre ilegal în România, cu ajutorul a doi români, au fost depistați în localitatea Grădinari de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa.

În data de 11.03.2020, ora 08.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa -I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, pe DN 57, în localitatea de frontieră Grădinari, au oprit la control două autoturisme înmatriculate în România conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 35, respectiv 51 de ani, în care se aflau ca pasageri mai multe persoane.

Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, şoferii şi cei opt pasageri au fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din India, două femei şi şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani.

La cercetări, cetățenii indieni au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, fiind preluați de către cei doi cetăţeni români din apropierea graniței cu statul vecin. Aceştia au recurs la această metodă întrucât intenționau să ajungă în vestul Europei, însă nu dețineau viză Schengen”, explică subcomisar de poliţie Petre-Ionuţ Nicola, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei opt cetățeni indieni, și de trafic de migranți pentru cei doi şoferi români sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

 

Karina TINCUL

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

http-reper24-ro