Orchestra Filarmonicii Banatul, în concert la Reșița! Încep Zilele Palatului Cultural!

modelmic

Reșițenii se vor putea bucura începând de astăzi de trei zile de spectacole, care vor culmina cu un concert deosebit, susținut de orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara. Totul în cadrul Zilelor Palatului Cultural, o manifestare ajunsă anul acesta la cea de-a V-a ediție. 

Organizatorii se prezintă anul acesta cu un program variat, cu spectacole oferite de fanfare, coruri și ansambluri folclorice. Ultima zi a festivalului se dorește a fi una deosebită, reșițenii putând urmări atunci și un film realizat în urmă cu peste 30 de ani, în momentul în care a fost mutată Biserica de la Pătru Iacob. Vizionarea va avea loc în Parcul Tricolorului și va fi urmată de concertul susținut de Filarmonică.

Citește și Pagină din istoria Reșiței, surprinsă pe film: mutarea bisericii Pătru Iacob!

Se zice că fiecare an este greu în realizarea unui festival, dar anul acesta a fost cel mai greu, a fost an dificil din punct de vedere financiar. Peste tot s-a tăiat din buget, s-au făcut rectificări, s-au micșorat sumele alocate, dar am încercat din toate punctele de vedere și cu sprijinul, în continuare, al Consiliului Județean și al Primăriei Reșița, să ținem și cea de-a cincea ediție a festivalului. Se spune că nu este greu să organizezi o manifestare, este greu să o realizezi an de an, să faci din ea un brand al orașului şi Asociația culturală Reşiţa Română, împreună cu cei doi parteneri deja tradiționali, au reuşit să organizeze şi anul acesta festivalul”, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă, președintele Asociaţiei Culturale „Reşiţa Română”, Nicolae Plujar.

modelmic

Iată programul complet al manifestării:

Vineri, 30 septembrie

ora 18:00 – în fața Palatului Cultural: fanfare de la Coștei-Serbia, Grupul feminine de cântece și dansuri din Coștei-Serbia al Societății Culturale „Mihai Eminescu”, ansamblul folcloric „Nigeia” al Asociației Culturale „Reșița Română”

ora 19:00 – pe scena Palatului Cultural: Corala „Lira 2000” Reșița, corul Episcopiei Caransebeșului

Sâmbătă, 1 octombrie

ora 18:00 – în fața Palatului Cultural: fanfara Răcășdia, ansamblul folcloric „Bârzava” al Primăriei Reșița

ora 19:00 – pe scena Palatului Cultural: corul „As” din Vârșeț, Serbia

Duminică, 2 octombrie

ora 19:30 – Parcul Tricolorului din Lunca Bârzavei: orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timișoara

În caz de vreme nefavorabilă, spectacolele programate în fața  Palatului Cultural se vor desfășura în interiorul clădirii, iar concertul Filarmonicii va avea loc în biserica din Parcul Tricolorului.

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei