Organizațiile județene TSD și PES, reunite la Reșița sub stindard european!

 

caplea

Ziua de 9 Mai, a reprezentat un prilej de coabitare între membrii Tineretului Social Democrat și activiștii Partidului European Socialist – PES din Caraș-Severin, care au ales să dialogheze la Reșița pe teme legate de importanța Uniunii Europene, relaționare și cooperare cu principalele instituții ale UE.  Evenimentul a fost intitulat European Talks, în traducere Dialoguri Europene.

TSD Caraș-Severin, reprezentat de președintele Sergiu Caplea a căutat să-și implice în dezbaterea organizată de PES caraș-Severin, de la Reșița, colegii care au venit cu o diversitate de teme legate de ceea ce semnifică astăzi Uniunea Europeană.

Președintele Sergiu Caplea a concluzionat în câteva rânduri, evenimentul European Talks de la Reșița, organizat de PES Caraș-Severin, ca unul benefic pentru ambele organizații TSD – PES.

 

1

„Sunt un euro-optimist, vă mărturisesc din capul locului. Iar noi, tinerii de astăzi ai României trebuie să ținem cont că într-o lume mondializată, în care conexiunile sunt atât de rapide, noi, de unii singuri, nu am avea nicio șansă, așa cum nu ar avea nici Franța sau Germania singure. Personal, în strânsă legătură cu tematica europeană pe care am abordat-o în dialogul cu colegii de la PES, care au fost la asentimentul meu,  apartenența României la UE aduce multe avantaje, încât se depăşeşte mult partea mai puțin plăcută a apartenenţei României la UE. Printre avantaje se numără accesul la piața unică și dreptul la o libera circulație. Iar acestea nu sunt singulare”, a subliniat pentru Reper 24, președintele TSD Caraș-Severin, Sergiu Caplea.

„Învățăm împreună despre Uniunea Europeană, rolul instituțiilor de la Bruxelles, conceptul paneuropean și totul practic prin experiențe umane! Am avut parte de invitați dinamici, activi care au o experiență inedită cu Uniunea Europeana și o viziune specială despre UE.

Discuțiile, din punct de vedere politic, se pot face sub diverse forme, fiecare avem tentația să spunem ce am făcut și ce vom face. Trebuie să depășim disensiunile care ne plasează de o parte sau de alta a „baricadei naționaliste“ și să pregătim viitorul iar noi, tinerii, trebuie să spunem cum ne dorim să fie acest viitor“.

 

2

Cine este PES activists?

Dacă organizația TSD nu mai are nevoie de nicio prezentare, conceptul PES este mai puțin cunoscut în țară.  PES activists – este o reţea europeană ce reuneşte membrii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste europene. Creat inţial în Mai 2006 ca o comunitate virtuală capabilă să asigure interacţionarea şi schimburile de experienţă între membrii partidelor europene, PES activists a întâlnit un rapid succes la nivel european numărând în prezent peste 90.000 de înscrişi şi circa 90 de grupuri active în diverse oraşe europene.
În prezent în România există peste 10.000 de membrii PES activists în toată ţara şi organizaţia se mândreşte cu o medie de 3 evenimente pe lună şi aproximativ 500 de acţiuni organizate de la înfiinţarea sa în 2007.

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei