„Ori Liviu Dragnea, ori eu. Dacă nu se schimbă conducerea partidului, voi părăsi PSD-ul”, susține Mălăiescu!

modelmic

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, și-a exprimat deja în mai multe rânduri nemulțumirea legată direcția în care se îndreaptă Partidul Social Democrat, lăsând chiar să se înțeleagă că dacă lucrurile nu se vor schimba, va lua în calcul și varianta plecării din partid. Membru cu state vechi în PSD, Mălăiescu nu se sfiește să susțină că în cazul în care Liviu Dragnea va rămâne la conducerea partidului, va părăsi PSD-ul. Cea mai probabilă opțiune pentru edilul de la Oțelul Roșu va fi Pro România, acesta nefăcând un secret din faptul că s-a întâlnit săptămâna trecută cu Victor Ponta, atunci când fostul premier a vizitat Banatul.

„Nu am nimic cu Liviu Dragnea ca persoană fizică neapărat, am probleme cu Liviu Dragnea ca și președinte al PSD. Nu sunt de acord cu modul în care conduce partidul și să nu uităm că datorită lui, PSD-ul de circa șase luni de zile s-a prăbușit în sondaje. Cred că nu va fi ușor nici acum dacă Liviu Dragnea se va retrage și va veni un alt președinte, dar totuși mai avem timpul necesar pentru un restart, dacă pot să îl numesc așa al partidului, pentru a crește din nou în sondaje acolo unde ne-a fost și ne este locul.

Ne place sau nu, totuși pe Guvernele PSD, Guvernul Ponta din 2014, cât a fost, pe Guvernul Grindeanu, Tudose și chiar al premierului Dăncilă s-au întâmplat și lucruri bune în România, au crescut salarii, au crescut pensii, a scăzut TVA-ul. PSD-ul s-a prăbușit în sondaje doar datorită unui om care nu vrea să plece, să lase puterea. Nu pot să fiu ca struțul și să bag capul în pământ, tot timpul am spus ce am gândit”, a explicat pentru Reper 24, Luca Mălăiescu.

Primarul de la Oțelu Roșu a precizat că va rămâne în continuare în PSD pentru a vedea ce se întâmplă cu conducerea partidului, iar dacă lucrurile nu se vor schimba va lua în calcul alte variante:

„Cu Victor Ponta am o relație de prietenie veche, m-a contactat și m-a rugat să mă duc la Timișoara și nu am putut să refuz. Asta nu însemnă că putem specula, cum am văzut că s-a făcut în mass media, să spunem că deja sunt cu un picior și jumătate la Pro România. Voi rămâne în PSD deocamdată să văd ce se întâmplă cu conducerea partidului, dacă se întâmplă ceva benefic partidului și vom reuși să ne reorganizăm și să revenim acolo unde ne este locul voi rămâne, dacă nu orice variantă este posibilă”.

Dacă Luca Mălăiescu se va decide însă să își dea demisia din PSD, probabil că acest lucru nu se va întâmpla înainte de viitoarele alegeri, având în vedere că în cazul în care va părăsi acum partidul își va pierde funcția de primar.

Probabil vom ști până de sărbători, dacă nu mai repede, dacă Liviu Dragnea mai are puterea să stea în funcție și să îi convingă pe cei nemulțumiți, dar așa după cum îi simt eu, cred că nu se vor mai vinde așa ușor. Președinții de organizații, pentru că despre ei este vorba.

Cred că la conducerea PSD-ului ar trebui să vine cel care stă cel mai bine în sondaje. Ne trebuie un președinte cu imagine foarte bună, un președinte care să fie locomotiva partidului, nu așa cum s-a întâmplat cu Liviu Dragnea: în sondaje partidul încă se mai află undeva la 32-33%, iar dânsul este undeva sub 20%. Din câte am văzut pe mass media, nu certific acest lucru, se pare că primarul general al capitalei, Gabriela Firea are o imagine bună și stă destul de bine în sondaje”, a adăugat Mălăiescu.

Citește și Luca Mălăiescu, vicepreședinte PSD: „Renunțarea lui Liviu Dragnea la președinția PSD ar fi benefică partidului!“

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Andrei

    “și să nu uităm că datorită lui, PSD-ul de circa șase luni de zile s-a prăbușit în sondaje.” – alt specialist al limbii române. Recomand primarului să consulte un DEX și să vadă diferența dintre DATORITĂ și DIN CAUZA !

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei