Oțelu Roșu începe să semene cu orice alt orășel european, este de părere primarul Mălăiescu

modelmic

Orașul Oțelu Roșu începe din ce în ce mai mult să semene cu orice alt orășel din Uniunea Europeană, este de părere edilul Luca Mălăiescu, vorbind de investițiile în infrastructură și de lucrările de modernizare derulate în oraș, inclusiv în zona centrală. Singurul minus la ora actuală al orașului îl reprezintă, conform edilului, lipsa unor investitori și implicit a locurilor de muncă.

Din punctul meu de vedere, fără să fiu subiectiv, la ora actuală orașul Oțelu Roșu, este un oraș care încet – încet se îndreaptă cu pași mărunți, dar decisivi, spre a semăna cu orice orășel din Uniunea Europeană și aici fac referință la infrastructura orașului, la modernizarea orașului.

Sigur din punctul de vedere al locurilor de muncă și la Oțelu Roșu este același fenomen ca peste tot unde au fost orașe industriale sau chiar mono-industriale și din acest punct de vedere avem și noi de suferit. Cred că ar fi cel mai fericit cetățean la orașului, dacă la Oțelu Roșu ar fi șomajul zero sau foarte mic, dacă ar fi mai multe locuri de muncă. Din păcate, nu noi primarii avem pârghiile necesare de a aduce investitori. Aceștia vin atunci când au anumite facilități și acele facilități pe care ar fi trebuit să le acorde guvernele care au condus România în această perioadă nu au fost și de aceea cred că investitorii nu s-au înghesuit.

Mai mult, mie personal mi-e teamă că odată cu mărirea salariilor în România, riscăm să mai pierdem și acei investitori care mai sunt pe teritoriul României, probabil decizând să se ducă în țările unde salariile sunt mai mici. Probabil se vor duce mai în est, către Republica Moldova, Ucraina și alte țări unde grila de salarizare este mai mică”, a afirmat primarul Luca Mălăiescu, în cadrul unei emisiuni live la Reper 24.

În opinia edilului, o altă problemă a României la acest capitol o reprezintă exportul masiv de forță de muncă, inclusiv orașul Oțelu Roșu pierzând în ultimii ani mii de locuitori care au ales să caute un loc de muncă mai bine plătit peste hotare.

Cred că în 2009, atunci când s-au tăiat pensiile și salariile în România, acest lucru a fost făcut cu un scop anume, să faciliteze exportul de forță de muncă al României în străinătate. Pentru că dacă analizăm ce s-a întâmplat atunci, peste 2 milioane de români au plecat exact în acea perioadă”, a adăugat primarul Luca Mălăiescu.

Aici puteți urmări întreaga emisiune cu edilul orașului Oțelu Roșu:

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. imoGen

  “Din păcate, nu noi primarii avem pârghiile necesare de a aduce investitori.”
  La Caransebeș are primarul pârghii, la Glimboca la fel. La Oțelu Roșu primarul e ocupat să angajeze susținătorii din Mal pe la primărie sau pe la spital. N-are el nici o treabă cu investitorii.
  El e cu “investițiile” de genul cinematografului 3d și lacului pentru hidrobiciclete. Nu degeaba schimbă în fiecare an mașinile familiei.
  P.S. Între timp unele măsuri ale primarului au ajuns subiect de glume pe posturile de radio, dar probabil nu știe.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei